Σάββατο 5 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Να τους ανταποδώσουμε τα δώρα!

Κάθε διεκδίκηση, έστω και το ελάχιστο των δικαιωμάτων, κινδυνεύει να χαρακτηριστεί τρομοκρατία και να σταλεί στις ΗΠΑ (το αφεντικό) να δικαστεί. Οτιδήποτε απειλεί την οικονομική ευημερία των μεγαλοκαρχαριών και της κυβέρνησης, μία απεργία ή μία κατάληψη παραγωγικής μονάδας (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΛΠΕ, ΕΥΔΑΠ, νοσοκομείο, αεροδρόμιο - λιμάνια) είναι τρομοκρατία και χρήζει αντιμετώπισης.

Και τώρα τα δώρα της κυβέρνησης. Αναλυτικά για κάθε υπουργείο έχουμε τα παρακάτω:

Ο πρωθυπουργός προσφέρει ανταγωνιστικότητα, ανάπτυξη, απασχολησιμότητα, ενίσχυση της κερδοφορίας των κεφαλαίων. Ο Αλογοσκούφης έναν αντιλαϊκό προϋπολογισμό και έναν «αναπτυξιακό νόμο» που κάνει τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους.

Ο Παναγιωτόπουλος, υπουργός Απασχόλησης, δωρίζει στους μεγαλοβιομήχανους το πενιχρό επίδομα ανεργίας και 50 δισ. ευρώ του ΟΑΕΔ για «επιδότηση της ανεργίας», χαρίζοντας το 50% των οφειλών του κεφαλαίου στο ΙΚΑ κλπ. Ο Σιούφας, υπουργός Ανάπτυξης, δωρίζει έντιμη - ασύδοτη δηλαδή - αγορά από κερδοσκόπους που φούσκωναν τις τιμές, ενώ τώρα τις διπλασιάζουν νόμιμα.

Ο Λιάπης, των Συγκοινωνιών, ευελπιστεί να αλλάξει την αντίληψη για τις αστικές συγκοινωνίες την επόμενη 10ετία με 5 ΘΑ. Ο του Πολιτισμού ιδιωτικοποιεί τουριστικά μνημεία και επαναφέρει τα φρουτάκια για ενίσχυση του τζόγου. Ο της Γεωργίας προσφέρει ανανεωμένη ΚΑΠ που θα κάνει τους αγρότες πρωτευουσιάνους, στις ουρές των ανέργων. Ο της Δικαιοσύνης βγάζει όλους τους αγώνες άσκοπους και καταχρηστικούς και συνεχίζει με τα αγροτοδικεία, μαθητοδικεία του ΠΑΣΟΚ κλπ. Η υπουργός Παιδείας προσφέρει προσχηματικό στημένο διάλογο, εμπορευματοποιεί την παιδεία και μεθοδεύει ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων στην υπηρεσία του κεφαλαίου.

Ταυτόχρονα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προσφέρει ξενάγηση του Κοκού στα παλάτια του για να θυμηθούμε τα παλιά. Ο της Υγείας εμπορευματοποιεί την Υγεία, ΘΑ προσλάβει, λέει, νοσηλευτές, αυξάνει την τιμή των φαρμάκων.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης, πάλι, απελευθερώνει το ωράριο, το κάνει 12ωρο και καταργεί την κυριακάτικη αργία (γιατί το 'ριξαν στο ρεμπελιό οι εργάτες) και ισχυρίζεται ότι έτσι θα αυξηθεί η απασχόληση, θα ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα (ενώ ικανοποιεί τις αξιώσεις και επιταγές του κεφαλαίου), καταργεί τις συλλογικές συμβάσεις, αδιαφορώντας για το θανάσιμο πλήγμα για τα δικαιώματα των εμποροϋπαλλήλων και των χιλιάδων αυτοαπασχολούμενων.

Από την άλλη, ο καπιταλισμός προσφέρει άφθονα αισθήματα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς στους πληγέντες της ΝΑ Ασίας για να ξεπλύνει τη στάση του και τα ανομήματά του. Ενώ με τους πολέμους και τη φτώχεια που προκαλεί δημιουργεί τα εκατομμύρια θύματα.

Υστερα από τα τόσα δώρα και μεις πρέπει να τους το ανταποδώσουμε! Μπορούμε, γιατί είμαστε οι πολλοί και αδικημένοι, όλοι να ενταχθούμε και ενισχύσουμε τα ταξικά σωματεία, τους δημοκρατικούς φορείς, να ενισχύσουμε το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΥ. Να δημιουργήσουμε το Λαϊκό Μέτωπο.


Δ. ΠΑΝΤΑΖΩΝΑΣ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Επαινοι από τον ΣΕΒ (2011-01-05 00:00:00.0)
Περισσότερα προνόμια για το κεφάλαιο (2007-06-12 00:00:00.0)
Χρέος η στήριξη των επιχειρηματιών! (2003-05-15 00:00:00.0)
Το πρόσχημα της «ανταγωνιστικότητας» (2000-08-22 00:00:00.0)
Ολα στους εφοπλιστές στο όνομα της ανταγωνιστικότητας (1999-06-20 00:00:00.0)
Με αφορμή την Τράπεζα Κρήτης (1998-07-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ