Πέμπτη 17 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Συντριπτικές συγκρίσεις

Για να έχετε, πάντως, μια πιο καθαρή εικόνα της αναφερόμενης στο προηγούμενο σχόλιο «ωφέλειας» των κεφαλαιοκρατών, θα σας αναφέρουμε τα επίσημα στοιχεία της αύξησης του ΑΕΠ, μέσα στο 2004.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία (ΕΣΥΕ) η αύξηση του ΑΕΠ, το 2004, ανήλθε σε 3,9% ή 4,17 δισ. ευρώ (από 106,9 σε 111,07), σε σταθερές τιμές του 1995. Επομένως, σε σημερινές τιμές, ξεπερνά τα 8 δισ. ευρώ ή τα 2,72 τρισ. δραχμές. Με άλλα λόγια, μερικές χιλιάδες κεφαλαιοκράτες και τα όποια «τσιράκια» τους «βουτάνε» - εκτός των άλλων - το δυσθεώρητο αυτό ποσό. Από την άλλη, η εισοδηματική πολιτική του 2005 - σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομίας - θα κοστίσει 720 εκατ. ευρώ. Δηλαδή, περίπου τόσα - αφαιρουμένων των ασφαλιστικών εισφορών, κλπ. - θα πάρει το σύνολο των εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων στο δημόσιο μέσα στο 2005. Οι συγκρίσεις είναι συντριπτικές.

Κι επειδή, οι κυβερνώντες ισχυρίζονται, ότι υπάρχουν μεγάλα δημόσια χρέη, που δεν τους επιτρέπουν να δώσουν μεγαλύτερες αυξήσεις στους εργαζόμενους, να συμπληρώσουμε το εξής: Τα όποια χρέη δεν οφείλονται στους εργαζόμενους. Εχουν μετατραπεί σε κέρδη, προνόμια, κίνητρα και κάθε λογής παροχές προς την πλουτοκρατία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ