Πέμπτη 17 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Προετοιμασίες ενόψει Ιεραρχίας

Με το βλέμμα στραμμένο στη Σύνοδο της Ιεραρχίας την Παρασκευή, συνεδρίασε χτες η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, η οποία με απόφασή της εμμένει στο να απέχει ο Μητροπολίτης Αττικής Παντελεήμων από τα λειτουργικά του καθήκοντα και να μη διαμένει στον μητροπολιτικό οίκο. Χτες, ο Παντελεήμων έστειλε επιστολή προς τη ΔΙΣ στην οποία αναφέρει ότι θα προσκομίσει στοιχεία που θα αποδεικνύουν την αθωότητά του, ενώ επιπλέον ζητούσε να του επιτραπεί η διακριτική παρουσία του στο Επισκοπείο και η λατρευτική παρουσία του σε ορισμένες Μονές, ωστόσο η ΔΙΣ δεν έκανε δεκτό το αίτημά του.

Ακόμα, γνωστοποιήθηκε εγγράφως στη ΔΙΣ από το μητροπολίτη Πειραιώς Καλλίνικο, η ποινή που επεβλήθη στον αρχιμανδρίτη Νικόδημο για την κατοχή όπλου. Του αφαιρέθηκε το οφίκιο του αρχιμανδρίτη και επιστράφη το όπλο και η άδεια στην αρμόδια υπηρεσία του ΑΤ Καπανδριτίου.

Επιπλέον, η ΔΙΣ ενέκρινε ομόφωνα τους κεντρικούς άξονες της εισήγησης του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, προς τη Σύνοδο της Ιεραρχίας. Ανάμεσα σε αυτούς, είναι η ταχύτατη εκδίκαση των ηθικών παραπτωμάτων κληρικών και Ιεραρχών. Χτες, ο μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος Θεόκλητος, με δήλωσή του επισημαίνει ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη, σχετικά με δημοσίευμα της εφημερίδας «Αυριανή» και το εντάσσει στη χρόνια προσπάθεια για να πληγεί η αρχιερατική του αξιοπρέπεια.

Πάντως και χτες, εκκλησιαστικοί κύκλοι σχολίαζαν την προσπάθεια όπως έλεγαν, εμπλοκής του αρχιεπισκόπου με το Βαβύλη για την εκλογή του Ειρηναίου λέγοντας πως «αλλού πρέπει να αναζητήσει η Πολιτεία τις συνδέσεις του Βαβύλη». Οι ίδιοι κύκλοι σχολίαζαν ότι πουθενά δε λέγεται, ότι τον καιρό που ο Βαβύλης με ένορκη κατάθεση στους Ισραηλινούς λέει ότι είχε συνάντηση με τον αρχιεπίσκοπο στην Αρχιεπισκοπή, για να τον στείλει να βοηθήσει την εκλογή του Ειρηναίου, ακριβώς τότε ο αρχιεπίσκοπος, ξεκουράζονταν σε ξενοδοχείο στην Καρδίτσα και υπάρχει και δήλωση του διευθυντή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ