Πέμπτη 3 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ ΚΡΗΤΗΣ
Θα γίνει Ινστιτούτο Θερμοκηπιακών Καλλιεργειών;

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Τη δημιουργία και λειτουργία Ινστιτούτου Θερμοκηπιακών Καλλιεργειών στην Ιεράπετρα από το Εθνικό Ιδρυμα Αγροτικής Ερευνας (ΕΘΙΑΓΕ) ζητά το ΚΚΕ. Με σχετική Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του Κόμματος Στ. Σκοπελίτης, Γ. Πατσιλινάκος και Ελ. Παντελάκη καλούν τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να απαντήσει εάν και πότε θα δημιουργηθεί Ινστιτούτο Θερμοκηπιακών Καλλιεργειών στην Ιεράπετρα.

Οπως τονίζεται στην Ερώτηση: «Η οικονομία της ευρύτερης περιοχής της Ιεράπετρας Κρήτης εξαρτάται σε σημαντικό βαθμό από τις θερμοκηπιακές καλλιέργειες που αποτελούν το 1/3 περίπου των συνολικών θερμοκηπιακών καλλιεργειών της χώρας.

Είναι γνωστό ότι οι θερμοκηπιακές καλλιέργειες είναι εντάσεως κεφαλαίου, που απαιτούν συχνές αλλαγές στην καλλιεργητική τεχνική, νέες μεθόδους στην καταπολέμηση των διαφόρων εχθρών και ασθενειών και δημιουργία νέων ποικιλιών προσαρμοσμένες στις εδαφολογικές συνθήκες της χώρας, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας και την αύξηση της παραγωγικότητας, έτσι ώστε τα θερμοκηπιακά προϊόντα να βελτιώνουν τη θέση τους στην εγχώρια και διεθνή αγορά, καθώς και το εισόδημα των αγροτών.

Τις προϋποθέσεις αυτές μπορεί να εξασφαλίσει η δημιουργία και λειτουργία Ινστιτούτου Θερμοκηπιακών Καλλιεργειών στην Ιεράπετρα από το ΕΘΙΑΓΕ μιας και ο Σταθμός Γεωργικής Ερευνας Ιεράπετρας (ΣΓΕΙ) που λειτουργεί από τη δεκαετία του 1970, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του ελάχιστου προσωπικού που απασχολεί, δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις σύγχρονες και πολύπλευρες επιστημονικές και τεχνολογικές ανάγκες των θερμοκηπιακών καλλιεργειών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ