Πέμπτη 3 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΒΟΥΛΗ
Οι εργαζόμενοι καλούνται να πληρώσουν τα σπασμένα

Ενημέρωση από τον Γ. Αλογοσκούφη της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων

Για πολλοστή φορά κυβέρνηση και ΝΔ αντιπαρατέθηκαν προχτές στη Βουλή για την περίφημη «απογραφή της οικονομίας» και τις επιπτώσεις που είχε στην εικόνα της Ελλάδας. Αφορμή η ενημέρωση της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής του υπουργού Οικονομικών, Γ. Αλογοσκούφη, για τα αποτελέσματα του πρόσφατου ΕΚΟΦΙΝ στις Βρυξέλλες. Ο υπουργός είπε ότι η κυβέρνηση κατάφερε να κατοχυρώσει τη διετή προθεσμία για τη μείωση των ελλειμμάτων και να αποκαταστήσει έτσι το κύρος της χώρας στην ΕΕ.

Βέβαια, στην προσπάθεια ενίσχυσης του «δικομματισμού», ο υπουργός δεν απέφυγε τον πειρασμό να κατηγορήσει, για μία ακόμα φορά, τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ ότι πλαστογραφούσαν τα οικονομικά στοιχεία κοροϊδεύοντας τον ελληνικό λαό και τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΕ. Από την πλευρά τους οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αντέτειναν ότι η σημερινή εκτόξευση των ελλειμμάτων οφείλεται στην περίφημη «απογραφή» και στην αλλαγή του λογιστικού τρόπου καταγραφής των αμυντικών δαπανών.

Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ, Αγγ. Τζέκης, υπενθύμισε ότι η ενημέρωση της Βουλής γίνεται τη μέρα που ανακοινώθηκε η έκθεση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, όπου τα πράγματα δεν εμφανίζονται τόσο αισιόδοξα όσο τα παρουσιάζει ο υπουργός Οικονομικών. Η Τράπεζα, είπε, εκτιμάει ότι τα ελλείμματα και το χρέος μεγαλώνουν συνεχώς. Και ο διοικητής της προτείνει ως λύση τον περιορισμό των απαιτήσεων του λαού για την κάλυψη των στοιχειωδών αναγκών του, ενώ την ίδια στιγμή, τα κέρδη των επιχειρήσεων παρουσιάζονται ολοένα και πιο αυξημένα και στην κυριολεξία έχουν στήσει τρελό χορό.

Σχολιάζοντας τη ρήση του υπουργού ότι η Ελλάδα κέρδισε την αξιοπιστία της ΕΕ, ο Αγγ. Τζέκης σημείωσε πως αυτό που κατάφερε η κυβέρνηση είναι να χάσει την αξιοπιστία της στους Ελληνες εργαζόμενους. Οι τελευταίοι, συνέχισε, παρά τις προεκλογικές υποσχέσεις βλέπουν το εισόδημά τους να μειώνεται, οι αυξήσεις να είναι ψίχουλα, η ανεργία να αυξάνει και η ακρίβεια να καλπάζει ανεξέλεγκτα. Επίσης οι αγρότες φέτος είδαν το εισόδημά τους να μειώνεται δραστικά, ενώ οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν πραγματική φοροεπιδρομή την ίδια στιγμή που με διάφορους νόμους θεσπίζονται νέες φοροαπαλλαγές στο μεγάλο κεφάλαιο και την Εκκλησία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ