Τρίτη 9 Νοέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΟΥ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ ΤΗΣ «EGYPT-AIR»
Ανασύρθηκαν χιλιάδες κομμάτια

 

ΝΙΟΥΠΟΡΤ.-

Τα αίτια εξακολουθούν να παραμένουν άγνωστα και το μυστήριο κυριαρχεί περισσότερο από μία εβδομάδα, μετά την τραγική πτώση και συντριβή του μοιραίου αεροσκάφους των Αιγυπτιακών Αερογραμμών, που κατέπεσε στα νερά του Ατλαντικού κοντά στη Μασαχουσέτη, την προηγούμενη Κυριακή.

Τα αναπάντητα ερωτηματικά βασανίζουν τις ψυχές των συγγενών των 217 θυμάτων που επέβαιναν στην πτήση 990 του «Μπόινγκ 767», τη στιγμή μάλιστα που μία εβδομάδα μετά οι συγγενείς μεταφέρθηκαν στη ναυτική βάση του Κουόνσετ Πόιντ όπου φυλάσσονται τα συντρίμμια του αεροσκάφους, για να αποτίσουν φόρο τιμής στη μνήμη των νεκρών τους.

Την ίδια ώρα τα σκάφη της ακτοφυλακής και του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού επανέλαβαν τις έρευνες για την ανέλκυση των δύο μαύρων κουτιών του «Μπόινγκ», καθώς οι καιρικές συνθήκες έχουν βελτιωθεί και το ειδικό ερευνητικό σκάφος «Γκρέιπλ» κατόρθωσε να επαναλάβει τις εργασίες που είχαν διακοπεί από χθες, λόγω των ισχυρών ανέμων. Τελικά ένα τηλεκατευθυνόμενο ρομπότ του Ναυτικού των ΗΠΑ ανακάλυψε τους καταγραφείς πτήσεως ή «μαύρα κουτιά» του μοιραίου αεροσκάφους. Ο Τζιμ Χόλ, επικεφαλής της Υπηρεσίας Ασφαλείας Εθνικών Μεταφορών, δήλωσε ότι το Ναυτικό κατέγραψε δυο διαφορετικά «σήματα επισήμανσης» που προέρχονταν από τον καταγραφέα συνομιλιών του θαλάμου διακυβέρνησης, καθώς και από τον καταγραφέα των στοιχείων πτήσεως.

Πάντως, ήδη περίπου 6.000 ως 8.000 κομμάτια έχουν περισυλλέξει τα συνεργεία διάσωσης. από τα συντρίμμια του «Μπόινγκ 767», αλλά τα συντρίμμια δεν είναι αναγνωρίσιμα με εξαίρεση το λογότυπο της «Egypt-Air» που φαίνεται σε περίπου 20 κομμάτια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ