Τρίτη 9 Νοέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ
Συνεχίζεται ο τρόμος των σεισμών

ΑΓΚΥΡΑ - ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ .-

Μία 55χρονη γυναίκα που έχασε την Κυριακή τη ζωή της από καρδιακή προσβολή υπήρξε η μόνη καταγεγραμμένη ανθρώπινη απώλεια από τους δύο σεισμούς που συγκλόνισαν τη Βορειοδυτική Τουρκία.

Οι δύο σεισμικές δονήσεις είχαν μέγεθος 5 και 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και, σύμφωνα με το πρακτορείο «Ανατολή», είχαν επίκεντρο την πόλη Χεντέκ της επαρχίας Σακάρια. Εγιναν αισθητές στην Αγκυρα και στην Κωνσταντινούπολη και προκάλεσαν πανικό στους κατοίκους της Σακάριας, που εγκατέλειψαν έντρομοι τα σπίτια τους.

Σύμφωνα με το Σεισμολογικό Ινστιτούτο της Κωνσταντινούπολης, πρόκειται για μετασεισμούς της καταστρεπτικής δόνησης της 17ης Αυγούστου που προκάλεσε το θάνατο (επίσημα) 17 χιλιάδων ανθρώπων (ανεπισήμως, ακόμη «αγνοούνται» δεκάδες χιλιάδες).

Σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Καντιλί της Κωνσταντινούπολης, Αχμέτ Μετε Ισικάρα, προέβη σε έκκληση προς το κοινό να «κρατήσει την ψυχραιμία του», τονίζοντας ότι η σεισμική δραστηριότητα στη χώρα ενδέχεται να συνεχιστεί για περισσότερο από ένα μήνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ