Τετάρτη 16 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΔΑΡΙΓΚ»
Πορεία στις 20 Μάρτη

Στον έκτο μήνα, σε επίσχεση εργασίας, μπαίνουν οι εργαζόμενοι στη συρματουργεία «ΔΑΡΙΓΚ» στη Χαλκίδα και για όγδοο μήνα παραμένουν απλήρωτοι, ενώ κυβέρνηση και τράπεζες δεν τα έχουν «βρει» ακόμα και δεν έχει υλοποιηθεί η υπουργική υπόσχεση για ένταξη της επιχείρησης στο καθεστώς της «ειδικής εκκαθάρισης» (καρμανιόλα για τους εργαζόμενους) του άρθρου 46α του νόμου 1892.

Οι εξελίξεις αυτές έχουν προκαλέσει ανησυχία στους 180 εργαζόμενους, που, όσο περνάει ο καιρός διαπιστώνουν ότι η μισόκλειστη πόρτα της οριστικής ανεργίας θ' ανοίξει διάπλατα και γι' αυτούς. Ωστόσο δεν το βάζουν κάτω και, όπως λένε, θα το παλέψουν μέχρι το τέλος. Ετσι, στη γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν την περασμένη Παρασκευή, αποφάσισαν τη διοργάνωση συγκέντρωσης και πορείας, την Κυριακή 20 Μάρτη 2005. Κι ενώ χρειάζεται η συμπαράσταση του εργατικού και συνδικαλιστικού κινήματος, των άλλων φορέων της Χαλκίδας και του νομού, η πλειοψηφία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ) αδιαφορούν και τους έχουν ξεγραμμένους.

Αντίθετα, εκτός των άλλων, η Τοπική Γραμματεία Εύβοιας του ΠΑΜΕ, στο πλαίσιο της συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς τους εργαζόμενους της «ΔΑΡΙΓΚ», έχει συμπεριλάβει στο διεκδικητικό πλαίσιο για την απεργία της 17 Μάρτη και το πρόβλημά τους και τους καλεί να συμμετέχουν μαζικά, μαζί με τους άλλους εργαζόμενους στην απεργιακή συγκέντρωση, στις 12 το μεσημέρι, στην πλατεία Αγοράς της Χαλκίδας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ