Τετάρτη 16 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»
Καταγγέλλει την παραβίαση της Σύμβασης

Τις παράνομες ενέργειες της εταιρίας «Αγιορείτικες γραμμές», τα πλοία της οποίας εκτελούν δρομολόγια στη γραμμή Ιερισσού - Αγίου Ορους, με τη συνενοχή των λιμενικών αρχών της περιοχής, καταγγέλλει, με ανακοίνωσή της, η Πανελλήνια Ενωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής Εμπορικού Ναυτικού «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ».

Οι «Αγιορείτικες γραμμές» παραβιάζουν τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, χρησιμοποιώντας το πλήρωμα ενός πλοίου για να κινούν και άλλα πλοία. Εχουν ναυτολογημένους στα πλοία εργαζόμενους στα γραφεία της εταιρίας που δεν εμφανίζονται στα πλοία. Επίσης, σε δύο ταχύπλοα σκάφη με 40 επιβάτες και 900 ίππους μηχανής δεν έχουν μηχανικό.

«Αυτά, τονίζεται στην ανακοίνωση του "ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ", προκάλεσαν την αντίδραση των ναυτεργατών και με συντονισμένες ενέργειες με το σωματείο μας την άνοιξη του 2004 απαιτήσαμε την εφαρμογή της ΣΣΕ. Την ίδια περίοδο, οι ναυτεργάτες των πλοίων της γραμμής αποφάσισαν να οργανωθούν φτιάχνοντας τοπικό σωματείο. Το γεγονός αυτό "ενόχλησε" την εταιρία και άρχισε η επιχείρηση τρομοκράτησης των ναυτεργατών με την ανοχή του τοπικού Λιμεναρχείου. Στο πλαίσιο αυτό, στις 10-12-2004, απολύθηκε ο μηχανοδηγός που είναι και ταμίας του τοπικού σωματείου με την αιτιολογία κλείσιμο ναυτολογίου. Τέλη Φλεβάρη του 2005, το πλοίο ξεκίνησε ξανά χωρίς ο ναυτικός να επαναυτολογηθεί».

«Απαιτούμε την άμεση επαναπρόσληψη του συναδέλφου, την εφαρμογή της ΣΣΕ και την άμεση αποκατάσταση των παρανομιών που υπάρχουν», καταλήγει η ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ