Τετάρτη 16 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 17 ΜΑΡΤΗ 2005
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Δυναμώνει το απεργιακό μέτωπο

Πεισμένοι πως μέσα από τη μαζική συμμετοχή τους στην αυριανή 24ωρη απεργία θα δυναμώσουν το μέτωπο αντίστασης στην αντεργατική πολιτική και θα ενισχύσουν την αποτελεσματικότητα των αγώνων τους, ολοένα και περισσότεροι εργαζόμενοι της Θεσσαλονίκης πυκνώνουν τις γραμμές του απεργιακού μετώπου. Η απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι στο άγαλμα Βενιζέλου.

Μέχρι και την τελευταία ώρα, κλιμάκια συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ και των πρωτοβάθμιων εργατικών σωματείων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ συνεχίζουν καθημερινά τις περιοδείες και τις εξορμήσεις στους χώρους δουλιάς, ώστε το κάλεσμα πανεργατικής συμμετοχής στην απεργία να φτάσει παντού. Να γίνει σημαία κάθε εργάτη και υπάλληλου, κάθε Ελληνα και μετανάστη, κάθε εργαζόμενου στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Χτες οι εξορμήσεις συνεχίστηκαν στα γιαπιά και στα εργοτάξια της ανατολικής Θεσσαλονίκης (Χαριλάου και Τούμπα), όπου οι οικοδόμοι παλεύουν για το μεροκάματο κάτω από ανύπαρκτα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, άλλοι απλήρωτοι για μήνες και άλλοι χωρίς ένσημα. Εξορμήσεις έγιναν και στα εργοστάσια, όπως της ΜΕΛ, της ΕΛΛΕΝΙΤ και αλλού. Στο πλευρό των εργατών, πλάι στις ταξικές δυνάμεις, παίρνουν τη θέση τους και οι φοιτητές της Θεσσαλονίκης και καλούν σε δική τους προσυγκέντρωση στις 11 το πρωί στην πλατεία Χημείου.

Στον Πειραιά

Απεργιακός πυρετός επικρατεί και σε όλη την πειραιώτικη περιφέρεια. Οι ταξικές δυνάμεις της Γραμματείας Πειραιά του ΠΑΜΕ έχουν προκαλέσει αγωνιστικό αναβρασμό σε όλους τους εργασιακούς χώρους, ενώ δεκάδες είναι τα Σωματεία που ανταποκρινόμενα στο αγωνιστικό προσκλητήριο έχουν κηρύξει 24ωρη απεργία. Οι απεργοί του Πειραιά συγκεντρώνονται στις 10 το πρωί στον Ηλεκτρικό Σταθμό της πόλης.

Οι εργατικές οργανώσεις που μέχρι τώρα έχουν αποφασίσει τη συμμετοχή στην απεργία είναι όλα τα σωματεία της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, το Σωματείο των Ελαιουργοσαπουνοποιών που καλύπτει τους εργαζόμενους σε ΜΙΝΕΡΒΑ, ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗ, ΕΛΑΪΣ, ΚΟΛΓΚΕΪΤ, ΡΟΛΣ και ΓΚΑΓΚΕΟ, τα Σωματεία Εμποροϋπαλλήλων, Επισιτισμού - Τουρισμού, τα Συνδικάτα Μετάλλου Πειραιά, Οικοδόμων, Ιματισμού - Κλωστοϋφαντουργίας - Δέρματος, τα Σωματεία των εργαζομένων στους Δήμους Περάματος, Κερατσινίου, Κορυδαλλού, η Ενωση Λογιστών, ενώ αναμένονται αποφάσεις και από άλλους κλάδους. Σε μαζική συμμετοχή στην απεργία και στη συγκέντρωση καλεί τους εργαζόμενους του Πειραιά με ανακοίνωσή της και η αγωνιστική Δημοτική Κίνηση «Πειραιάς Αναγέννηση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ