Τετάρτη 16 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΑ ΠΟΤΑ
Απαίτησαν να σταματήσει η ποινικοποίηση των αγώνων

Η δίκη των συνδικαλιστών αναβλήθηκε για τις 6 Μάρτη 2006

Με καθολική συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση και μαζική συγκέντρωση στο χώρο των δικαστηρίων, οι εργαζόμενοι του κλάδου των εμφιαλωμένων ποτών απαίτησαν να σταματήσει η ποινικοποίηση των συνδικαλιστικών αγώνων, να σταματήσουν οι διώξεις σε βάρος των συνδικαλιστών του κλάδου και να αρθούν τα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί σε βάρος 16 συναδέλφων τους.

Χτες μαζικά οι εργαζόμενοι βρέθηκαν στο πλευρό του προέδρου της Ομοσπονδίας τους (ΠΟΕΕΠ) Κ. Αρτεμίου και του συναδέλφου τους Ι. Γατούλα που επρόκειτο να δικαστούν στον Γ' Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, μετά από μήνυση που κατέθεσε σε βάρος τους ο εργοδότης Γ. Καπούλας για τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων το φθινόπωρο του 2001 έξω από το πρατήριό του.

Η δίκη, λόγω παρέλευσης της ώρας, αναβλήθηκε για τις 6 Μάρτη του 2006. Την αλληλεγγύη τους στους διωκόμενους συνδικαλιστές εξέφρασαν συνδικαλιστές πρωτοβάθμιων εργατικών σωματείων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ και στελέχη της τοπικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ που παραβρέθηκαν στα δικαστήρια, αντιπροσωπεία της ΚΟΘ του ΚΚΕ και ο βουλευτής του Κόμματος Γ. Χουρμουζιάδης.

Τη συμπαράστασή του ΠΑΜΕ στον πρόεδρο της ΠΟΕΕΠ και τα άλλα συνδικαλιστικά στελέχη για τις συνεχιζόμενες σε βάρος τους δικαστικές διώξεις, εξέφρασε με ανακοίνωση που εξέδωσε χτες η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ. Οπως χαρακτηριστικά αναφέρει, «οι διώξεις σε βάρος των συνδικαλιστικών στελεχών της ΠΟΕΕΠ αντικειμενικά λειτουργούν ως μέσο εκφοβισμού κάθε εργαζόμενου και συνδικαλιστή που θέλει να αγωνιστεί για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων του κλάδου του.

Το ταξικό εργατικό κίνημα έχει κάθε λόγο να θεωρεί απαράδεκτες τέτοιες ενέργειες αφού υπηρετούν αποκλειστικά τα συμφέροντα της εργοδοσίας.

Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στα διωκόμενα εργατικά συνδικαλιστικά στελέχη του κλάδου των Εμφιαλωμένων Ποτών και απαιτούμε να σταματήσουν αμέσως οι συντονισμένες συκοφαντίες σε βάρος τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ