Πέμπτη 17 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Σακατεύτηκαν για το κέρδος του αφεντικού

Στο βωμό της ασυδοσίας και της κερδοφορίας του Ομίλου του Λαναρά θυσιάζονται καθημερινά οι εργάτες. Χτες ο 30χρονος εργάτης Αμπέρ Σουκρή, έχασε τα τρία δάχτυλα του δεξιού χεριού τους στις «κλώστριες» των «Κλωστηρίων Ροδόπης», και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Κομοτηνής, όπου νοσηλεύεται.

Το ατύχημα έγινε στο τμήμα της μηχανής όπου καθαρίζονται τα χαλασμένα μασούρια. Από το σημείο έλειπε το απαραίτητο προστατευτικό κάλυμμα. Τα εργατικά ατυχήματα είναι συχνό φαινόμενο στο εργοστάσιο του Λαναρά, αφού, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, κανένα μέτρο υγιεινής και ασφάλειας δεν τηρείται.

Με κομμένο το δείκτη του δεξιού του χεριού πλήρωσε το χτεσινό του μεροκάματο και ο Γιώργος Τζίκας, εργάτης στην επιχείρηση μετάλλου «SANTE», ιδιοκτησίας Ηλία Παπαχριστόπουλου, στην περιοχή Κορυτσά Ασπροπύργου. Η ανυπαρξία μέτρων προστασίας (πχ φωτοκύτταρο) στην παλιά πρέσα που χειριζόταν, χωρίς μάλιστα να είναι ειδικευμένος, είχε σαν αποτέλεσμα χτες, περίπου στις 10 το πρωί, να του «βουτήξει» το χέρι και να του κόψει το δάχτυλο. Οι συνάδελφοί του μετέφεραν τον τραυματισμένο εργάτη στο νοσοκομείο της Ελευσίνας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ