Πέμπτη 17 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ ΜΕΤΡΟ - ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ
Δυόμισι μήνες χωρίς μεροκάματο

Με το Συνδικάτο στο πλευρό τους, οι οικοδόμοι προχώρησαν χτες σε επίσχεση εργασίας

Με επίσχεση εργασίας απάντησαν χτες οι περίπου 37 σιδεράδες και καλουπατζήδες στο εργοτάξιο του Μετρό στον Εσταυρωμένο στο Αιγάλεω, στην προκλητική άρνηση των υπεργολάβων να τους καταβάλουν τα δεδουλευμένα των δυόμισι τελευταίων μηνών. Το ποτήρι ξεχείλισε όταν χτες εκπρόσωπος της κατασκευαστικής «ΠΑΝΤΕΧΝΙΚΗ ΑΕ» δήλωσε ότι ούτε αυτή τη βδομάδα θα πάρουν τα λεφτά τους, προειδοποιώντας τους, μάλιστα, να μην τραβάνε τα πράγματα στα «άκρα», γιατί σε άλλες εταιρίες η κατάσταση είναι «χειρότερη».

«Ο κόμπος έχει φτάσει πια στο χτένι! Δεν μπορούμε ούτε γάλα να πάρουμε στα παιδιά μας!», ξέσπασαν οι εργαζόμενοι, όταν νωρίς το πρωί αντιπροσωπεία του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας βρέθηκε στο εργοτάξιο για να δηλώσει την αλληλεγγύη του κλάδου και να στηρίξει την οργάνωση του αγώνα τους. Μιλώντας στους εργαζόμενους, ο Γ. Νιέρρης, μέλος της διοίκησης του Συνδικάτου, μετέφερε την εμπειρία των οικοδόμων από τα εργοτάξια του Αλαφογιάννη, που με τον αγώνα τους και τις συνεχείς επισχέσεις εργασίας επέβαλαν την άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων τους. Ο Γ. Νιέρρης υπογράμμισε τον αποφασιστικό ρόλο που έπαιξε το Συνδικάτο στην επιτυχία του αγώνα των εργαζομένων στου Αλαφογιάννη και τόνισε την ανάγκη να συσπειρωθούν οι οικοδόμοι στο συνδικάτο τους, να δυναμώσουν τη δική τους φωνή.

Οι συνδικαλιστές κάλεσαν τους εργαζομένους να κάνουν το πρώτο αγωνιστικό βήμα με τη μαζική τους συμμετοχή στη σημερινή 24ωρη πανελλαδική απεργία με το διεκδικητικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ, που απαντάει στις σύγχρονες και πραγματικές ανάγκες τους και να συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι να εξοφληθούν τα δεδουλευμένα όλων των εργαζομένων στο εργοτάξιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ