Πέμπτη 17 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
Για την εργατοθυσία στο καπνομάγαζο

Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ προς τους υπουργούς Απασχόλησης και Δικαιοσύνης

Ερώτηση προς τους υπουργούς Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας και Δικαιοσύνης για τους αδικοχαμένους τρεις εργάτες σε έργο αναπαλαίωσης στην Αλεξανδρούπολη κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Α. Τζέκης και Γ. Χουρμουζιάδης. Οι τρεις εργάτες καταπλακώθηκαν κατά τη διάρκεια αναπαλαίωσης καπνομάγαζου στις 25 Φλεβάρη 2005.

Οπως καταγγέλλουν οι βουλευτές του ΚΚΕ στο συγκεκριμένο έργο δεν υπήρχαν μέτρα ασφάλειας για τους εργαζόμενους καθώς και μέτρα αποφυγής της κατάρρευσης, τονίζοντας ότι πρόκειται για μία νέα ανθρωποθυσία στο βωμό των κερδών της μεγαλοεργοδοσίας. Στην Ερώτηση σημειώνεται ότι το τμήμα Τεχνικής και Υγειονομικής Επιθεώρησης της υπηρεσίας «Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας» που καλύπτει τους Νομούς Εβρου και Ροδόπης λειτουργεί σήμερα με μόλις δύο μηχανικούς ασφαλείας πράγμα που κάνει φανερή την αδυναμία του τμήματος να παίξει το ρόλο του, αφήνοντας με αυτό τον τρόπο την ασφάλεια των εργαζομένων στα χέρια των εργοδοτών.

Με βάση την αρνητική εμπειρία από παρόμοιες περιπτώσεις οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τους αρμόδιους υπουργούς: «Τι μέτρα έχουν παρθεί ώστε να αποκαλυφθούν οι υπεύθυνοι - υπαίτιοι του δυστυχήματος και να οδηγηθούν για τιμωρία στη δικαιοσύνη; Είναι οι προθέσεις της κυβέρνησης να καλυφθούν άμεσα οι ανάγκες του Τμήματος Τεχνικής και Υγειονομικής Επιθεώρησης της υπηρεσίας "Σώμα Επιθεώρησης Εργασία" που καλύπτει τους Νομούς Εβρου και Ροδόπης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ