Τετάρτη 23 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ WACKENHUT - TRANSPORT
Αθλιες μεθοδεύσεις σε βάρος των εργαζομένων

Τον εργοδοτικό της προσανατολισμό επιβεβαιώνει η πλειοψηφία της διοίκησης του Σωματείου Εργαζομένων «Wackenhut Transport» (χρηματαποστολές), η οποία μπροστά στις αρχαιρεσίες του σωματείου, όρισε έκτακτη (!) εκλογοποαλογιστική συνέλευση για σήμερα, χωρίς να έχει συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο και σε ώρα (3 το μεσημέρι) κατά την οποία οι εργαζόμενοι δουλεύουν!

Η παράταξη «Αγωνιστική Συνδικαλιστική Ενότητα», που εκπροσωπείται με δυο μέλη της στο Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου, με ανακοίνωσή της καταγγέλλει τις άθλιες αυτές μεθοδεύσεις. Οπως χαρακτηριστικά αναφέρει: «οι "κύριοι" της πλειοψηφίας και συγκεκριμένα οι Ν. Φώτος πρόεδρος, Π. Απέργης γραμματέας και Β. Τσερνόγλου αντιπρόεδρος, έβγαλαν ανακοίνωση, χωρίς να γίνει ΔΣ, όπου καλούν σε έκτακτη εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση στις 3 το μεσημέρι».

Και υπογραμμίζει: «συνάδελφοι μας κοροϊδεύουν! Ξέρουμε πολύ καλά ότι στις 3 μ.μ. είναι αδύνατο να παραστεί εργαζόμενος σε συνέλευση, αφού όλοι μας τελειώνουμε τη δουλιά μετά τις 4 μ.μ. Για ποια συνέλευση μιλούν; Ποιοι θα είναι παρόντες σε αυτήν; Η πλειοψηφία του ΔΣ μαζί με τους εργοδότες; Επίσης όταν ένα σωματείο πηγαίνει σε εκλογές, δεν μπορεί η εκλογοαπολογιστική συνέλευση να είναι έκτακτη, αλλά τακτική». Η παράταξη μάλιστα διευκρινίζει ότι η εκλογή εφορευτικής επιτροπής πρέπει να γίνει παρουσία δικαστικού αντιπροσώπου, αλλιώς η εκλογική διαδικασία θα είναι παράνομη.

«Αυτές είναι οι μεθοδεύσεις - τονίζεται - της εργοδοσίας σε συνεργασία με τους ξεπουλημένους του ΔΣ, που στόχο έχουν να υφαρπάξουν την ψήφο των συναδέλφων για να ξαναπάρουν την πλειοψηφία και να συνεχίσουν το ξεπούλημα των δικαιωμάτων μας και να εδραιώσουν τις θέσεις τους στην εταιρία».

Και καταλήγει: «Η Αγωνιστική Συνδικαλιστική Ενότητα σας καλεί να δώσετε τη δική σας απάντηση ενάντια στις μεθοδεύσεις της εργοδοσίας και σε όσους την υπερασπίζονται. Οι εργαζόμενοι της Wackenhut πρέπει με την ψήφο τους να καταδικάσουν την τρομοκρατία και να στείλουν στα αζήτητα τους ξεπουλημένους της πλειοψηφίας του ΔΣ. Να υπερψηφίσετε την Αγωνιστική Συνδικαλιστική Ενότητα και να δώσετε τη μάχη μαζί μας γιατί το δίκιο θα κριθεί στους δρόμους του αγώνα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ