Τετάρτη 23 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ»
«Κλειδαμπάρωσαν» τους εργαζόμενους

Εκπρόσωποι της ΠΑΣΚΕ, της ΔΑΚΕ και του ΣΥΝ ανέλαβαν να προωθήσουν το αντεργατικό σχέδιο της εργοδοσίας, απομονώνοντας τους εργαζόμενους από τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ

«Μαχαίρι» στα εργασιακά δικαιώματα και τις κατακτήσεις, με αλλαγή των εργασιακών σχέσεων, κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας του κλάδου με την υπογραφή ατομικών συμβάσεων κομμένων και ραμμένων στα μέτρα του αφεντικού και προώθηση της ιδιωτικής ασφάλισης, είναι ορισμένες από τις ...αναδιαρθρώσεις που προωθούνται από την πολυεθνική «Philip Morris International», αγοράστρια της καπνοβιομηχανίας «Παπαστράτος», σε βάρος των 1.050 εργαζομένων του εργοστασίου. Ταγμένη με την εργοδοσία είναι και η διοίκηση του εργοστασιακού σωματείου και συγκεκριμένα ο πρόεδρος και συνδικαλιστής του ΣΥΝ Αλεβιζόπουλος, οι συνδικαλιστές των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, αλλά και κάποιοι «ριψάσπιδες» που προέκυψαν.

Οι ...αναδιαρθρώσεις προωθούνται μέσω της «Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας», που συνέταξε η πολυεθνική και κάλεσε τη διοίκηση του σωματείου να υπογράψει. Αν και η θέση των συνδικαλιστών είναι δεδομένη, όπως έχει ξεκαθαριστεί από τους ίδιους, χτες, προκειμένου να καταστήσουν και τους εργαζόμενους «συνένοχους στο έγκλημα», τους κάλεσαν σε γενική συνέλευση, για να αποφασίσουν με μυστική ψηφοφορία, αν συμφωνούν με το κείμενο της εργοδοσίας.

Ενδεικτικό των ...δημοκρατικών «διαδικασιών» που ακολουθήθηκαν στη συνέλευση είναι το γεγονός ότι οι συνδικαλιστές της διοίκησης σε ρόλο εργοδότη, απαγόρευσαν - κλειδώνοντας μάλιστα και τις πύλες του εργοστασίου - στον γραμματέα του Εργατικού Κέντρου Πειραιά Μιχάλη Νουφαρίτση και σε δύο ακόμα μέλη της διοίκησης του ΕΚΠ - όλοι εκπρόσωποι της Γραμματείας Πειραιά του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου -, να μιλήσουν στους εργαζόμενους! Επιπλέον, η ψηφοφορία που άρχισε χτες το μεσημέρι, μέχρι και αργά χτες το βράδυ δεν είχε ολοκληρωθεί, επειδή σύμφωνα με πληροφορίες από εργαζόμενους, δεν τους «έβγαινε» το αποτέλεσμα που ήθελαν και αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα το μεσημέρι...

Ευθύνες για τα όσα εκτρωματικά ετοιμάζονται σε βάρος των εργαζομένων της καπνοβιομηχανίας φέρουν οι πλειοψηφίες τόσο του ΕΚ Πειραιά όσο και της ΓΣΕΕ που έχουν αρνηθεί κάθε είδους παρέμβαση.

Να σημειωθεί ότι στα σχέδια της πολυεθνικής είναι και 200 απολύσεις με τη μέθοδο της «οικειοθελούς αποχώρησης». Το πρόσχημα για όλα αυτά είναι, όπως αναφέρεται σε μελέτη της ίδιας της εταιρίας, η ενίσχυση της «ανταγωνιστικότητάς» της. Δηλαδή, η διατήρηση και αύξηση των κερδών της. Μάλιστα, για την «ανταγωνιστικότητα» σχεδιάζεται και μετεγκατάσταση του εργοστασίου στην περιοχή του Ασπροπύργου το 2007.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ