Παρασκευή 25 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
ΓΙΑ ΤΗΝ 184η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΗ 1821

Τα διδάγματα της 25ης Μάρτη 1821 παραμένουν επίκαιρα και εξαιρετικά χρήσιμα για το λαό και τη νεολαία.

Ο λαός που έχει εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του, που υπερνικά τη μοιρολατρία και την υποταγή, οργανώνεται και παλεύει, μπορεί να αντιμετωπίσει τους κάθε λογής δυνάστες του. Το κόστος του αγώνα δε συγκρίνεται με τα δεινά της υποταγής.

Οι καιροί δεν είναι ίδιοι, όμως τα διλήμματα είναι ανάλογα. Σήμερα, οι ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ, που στηρίζουν την εκμετάλλευση των λαών από το κεφάλαιο και εξαπολύουν πολέμους έχουν πάρει τη θέση της «Ιεράς Συμμαχίας» που τρομοκρατούσε τους λαούς και προστάτευε τους τυράννους.

Τότε, οι αντιδραστικές δυνάμεις καλλιεργούσαν «το σφάξε με αγά μου...». Τώρα, το ίδιο πράγμα, το λένε «ανταγωνιστικότητα», «συναίνεση», πάλη κατά της τρομοκρατίας.

Το ΚΚΕ καλεί σε απειθαρχία και ανυπακοή στις αποφάσεις της ΕΕ που κλιμακώνει την επίθεσή της στα λαϊκά δικαιώματα. Η συσπείρωση και κοινή δράση της εργατικής τάξης και των μικρομεσαίων στρωμάτων κατά της πολιτικής της ΕΕ και των κομμάτων που τη στηρίζουν αποκτά επείγοντα χαρακτήρα. Καλεί το λαό σε επαγρύπνηση και δράση, για να μην περάσουν οι ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί αλλαγής των συνόρων στα Βαλκάνια, τα επιθετικά σχέδιά τους στην ευρύτερη περιοχή.

Η πρόταση του ΚΚΕ, για τη διαμόρφωση μιας ισχυρής λαϊκής συμμαχίας, που θα αντιπαλέψει αποφασιστικά τα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό, θα ανατρέψει τα στηρίγματά του και θα κατακτήσει την εξουσία, είναι η μόνη που φέρνει το λαό στο προσκήνιο. Χωρίς το ΝΑΤΟ και την ΕΕ η Ελλάδα μπορεί να υπερασπιστεί την κυριαρχία της, να προωθήσει την ειρήνη και τη φιλία των λαών.

Καμιά ανοχή στην αντιλαϊκή πολιτική της ΝΔ, καμιά εμπιστοσύνη στο ΠΑΣΟΚ.

ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΕ.

ΑΘΗΝΑ 23/3/05


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ