Παρασκευή 25 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Επιτακτική ανάγκη

Παπαγεωργίου Βασίλης

Ολοι σ' αυτόν τον τόπο γνωρίζουν, ότι ένα σοβαρότατο πρόβλημα, από τα αρκετά που ταλανίζουν τη δήθεν δημόσια και δωρεάν Παιδεία της χώρας μας, είναι η συνεχής και για δεκαετίες τώρα υποχρηματοδότησή της, απ' όλες τις μέχρι σήμερα κυβερνήσεις. Ολοι γνωρίζουν, επίσης, ότι η δημόσια Παιδεία είναι μόνον κατ' όνομα δωρεάν, αφού οι πάντες βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να ανταποκριθούν, όσο μπορούν, στις ανάγκες μόρφωσης των παιδιών τους.

Παρ' όλ' αυτά, όμως, υπάρχουν και μερικοί, που έχουν αντίθετη άποψη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η τελευταία συνεδρίαση της ολομέλειας του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας, όπου διεξάγεται ο σχετικός κυβερνητικός διάλογος - φιάσκο. Ενα από τα θέματα της συγκεκριμένης συνεδρίασης ήταν η χρηματοδότηση της Παιδείας, αλλά σχετικά με το ζήτημα αυτό, το Συμβούλιο δεν κατέληξε πουθενά. Δε διατύπωσε, έστω, ούτε κάποια σχετική... ευχή ή γενικόλογη... προτροπή προς την κυβέρνηση. Αντίθετα, ακούστηκαν από διάφορους συμμετέχοντες, αρκετές προτροπές και επιχειρήματα υπέρ της παραπέρα εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης της Παιδείας, ιδιαίτερα της Ανώτατης.

Το γεγονός έρχεται να προστεθεί σε πολλά ακόμη και δε φανερώνει μόνο τους σχεδιασμούς και τις επιδιώξεις της κυβέρνησης. Περισσότερο κι απ' αυτό αναδεικνύει την επιτακτική ανάγκη της αποφασιστικής και πολύ ισχυρότερης αντίστασης όλων των εργαζομένων, πρώτα και κύρια, των γονιών, των εκπαιδευτικών και της νεολαίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ