Παρασκευή 25 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μηνύματα για την επέτειο

Μηνύματα για την επέτειο της 25ης Μάρτη απηύθυναν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, τα κόμματα κλπ.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Καρ. Παπούλιας, στο μήνυμά του, με την ευκαιρία της επετείου της 25ης Μάρτη 1821, επισημαίνει ανάμεσα στα άλλα:

«Σήμερα η εθνική ανεξαρτησία είναι εξασφαλισμένη. Είναι όμως υπαρκτή η ανάγκη της ομοψυχίας, της αλληλεγγύης, της γενναιότητας και του συλλογικού οράματος.

Εχουμε μπροστά μας ανοιχτά θέματα, κοινωνικές προκλήσεις και ένα σύνθετο διεθνές περιβάλλον, πολλές φορές δύσκολα κατανοητό για το μέσο πολίτη.

Η επανένωση της Κύπρου με τρόπο δίκαιο και λειτουργικό, η επίλυση του προβλήματος της ονομασίας της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, η εξομάλυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων και η εμπέδωση της σταθερότητας στα Βαλκάνια, είναι κρίσιμα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, που απαιτούν εθνική συνεννόηση και συναίνεση.

Σήμερα, η δημοκρατία στην Ελλάδα δεν κινδυνεύει. Ο αγώνας, όμως, για την ποιότητα της δημοκρατίας είναι διαρκής και δύσκολος. Η καταπολέμηση της φτώχειας και του αποκλεισμού, η πάταξη της διαφθοράς σε όλα τα επίπεδα, η εμπέδωση κανόνων διαφάνειας στη δημόσια ζωή, η διαφύλαξη της συνταγματικής τάξης, η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των προσωπικών ελευθεριών, χωρίς διακρίσεις και η ομαλή ένταξη των μεταναστών, είναι σοβαρές προκλήσεις για τη σύγχρονη Ελλάδα».

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας στην Ημερήσια Διαταγή του προς τους αξιωματικούς, τους υπαξιωματικούς και τους οπλίτες - ναύτες και σμηνίτες, καθώς και το πολιτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων αναφέρει, ανάμεσα στα άλλα, τα εξής:

«Η Ελλάδα σήμερα, χώρα πολιτικής και οικονομικής σταθερότητας, με σύγχρονη ανοιχτή κοινωνία και καλά θεμελιωμένους δημοκρατικούς θεσμούς, με μακρά και δυναμική παρουσία στους διεθνείς οργανισμούς, αποτελεί "Κράτος - πυλώνα" για την ασφάλεια, τη σταθερότητα και την ανάπτυξη στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, αλλά και ενεργό συμπαραστάτη της διεθνούς κοινότητας στα θέματα ανθρωπιστικής συνδρομής». Και καταλήγει: «Με οδηγό τις παρακαταθήκες του Αγώνα του '21, οφείλουμε να διατηρούμε Ενοπλες Δυνάμεις ικανές να υπερασπίζονται την εδαφική ακεραιότητα, την ανεξαρτησία και την αξιοπρέπεια της χώρας και να προσφέρουν τις κοινωνικές τους υπηρεσίες, όταν οι ανάγκες των πολιτών μας το απαιτούν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ