Τετάρτη 30 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΤΕΣ ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΙ
Απαιτούν λύση για τις άδειες αερίων

Συγκέντρωση χτες έξω από το υπουργείο Ανάπτυξης που πριμοδοτεί τις μεγάλες εταιρίες

Με συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Ανάπτυξης, εγκαταστάτες υδραυλικοί της Αθήνας απαίτησαν χτες το πρωί από την κυβέρνηση να υλοποιήσει τα απαραίτητα σεμινάρια που χρειάζονται προκειμένου να μπορούν να αποκτήσουν οι επαγγελματίες του κλάδου άδεια για εγκαταστάσεις φυσικού αερίου. Ωστόσο, η κυβέρνηση εμφανίζεται αποφασισμένη να παραδώσει το «φιλέτο» αυτού του τομέα στις μεγάλες εταιρίες, παρόλο που και αυτές ακόμη δεν μπορούν να καλύψουν το σύνολο των αναγκών από τη διαρκή επέκταση του φυσικού αερίου.

Είναι ενδεικτική η απάντηση που έδωσε χτες σε αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Εγκαταστατών Υδραυλικών Αθήνας, ο γενικός γραμματέας Βιομηχανίας του υπουργείου Ανάπτυξης Σ. Παπαδόπουλος, αποφεύγοντας παράλληλα οποιαδήποτε δέσμευση: «Ελεύθερη αγορά έχουμε, πρέπει να οργανωθείτε»! Μόνο που το ζήτημα δεν εξαρτάται αποκλειστικά από τους επαγγελματίες, καθώς ο φορέας για τη διεξαγωγή των σεμιναρίων πρέπει να είναι κρατικός και γι' αυτό μέχρι το 2000 τα είχε αναλάβει ο ΟΑΕΔ. Οι περίπου 500 αδειούχοι εγκαταστάτες υδραυλικοί που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην Αθήνα οφείλουν τις άδειές τους στα παλαιότερα σεμινάρια.

Η σχετική αγορά διογκώνεται συνεχώς και όπως καταγγέλλουν οι επαγγελματίες του κλάδου έχουν ήδη γίνει εγκαταστάσεις για τις οποίες κανένας εγκαταστάτης δεν έχει αναλάβει ενυπόγραφα την ευθύνη, όπως απαιτείται. Η κατάσταση θα ήταν δύσκολη για τους μικρούς του κλάδου, ακόμη και αν είχε ομαλοποιηθεί η κατάσταση με τη χορήγηση αδειών, ωστόσο εκφράζουν την ανησυχία τους ότι οι εταιρίες θα απολαμβάνουν μιας «αναγκαστικής» ανοχής λόγω της έλλειψης ειδικευμένου προσωπικού και της ταυτόχρονης ανάγκης ολοκλήρωσης των εγκαταστάσεων φυσικού αερίου στα κτίρια. Μια έλλειψη, όμως, τεχνητή, εξαιτίας της συνειδητής κυβερνητικής αδράνειας!!!

Πάντως οι επαγγελματίες του κλάδου δε θα μείνουν με σταυρωμένα χέρια και η χτεσινή κινητοποίηση είναι μόνο μια αρχή, όπως είπε και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Θ. Στρουμπούλης. Τόνισε επίσης ότι η χτεσινή κινητοποίηση, η οποία ενισχύθηκε από καυστηρατζήδες που αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα, αλλά και από την Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ), είναι ελπιδοφόρα. Πρόσθεσε ότι «εάν δε γίνει μέτωπο με τα συναφή επαγγέλματα, που είναι κοινές οι αγωνίες και οι στόχοι, και χωρίς καθολική συμμετοχή, δεν πρόκειται να λυθούν τα προβλήματα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ