Τετάρτη 30 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΑΣΟΚ
Η υποκρισία στο κόκκινο

Την αντιλαϊκή φοροεισπρακτική πολιτική της κυβέρνησης, που όμως κινείται στην ίδια κατεύθυνση με αυτή των προηγούμενων κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, βγήκε χτες να καταγγείλει με δηλώσεις του ο Γ. Παπανδρέου, αμέσως μετά τη συνεδρίαση των συντονιστών της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του.

Ο αρχηγός του κόμματος και υπουργός των κυβερνήσεων που επέβαλαν πλήθος έμμεσων φόρων στον ελληνικό λαό στο «όνομα» της ΟΝΕ, του δημοσιονομικού ελλείμματος, της ανταγωνιστικότητας και της τήρησης των όρων του Συμφώνου Σταθερότητας, χτες δήλωσε ότι η κυβέρνηση «φορτώνει τον Ελληνα πολίτη, με νέα βάρη».

Οι έμμεσοι φόροι, συνέχισε, προκαλώντας την εύλογη απορία γιατί οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ δεν έκαναν κάτι διαφορετικό, «είναι η πιο άδικη φορολογία που πλήττει όλους τους Ελληνες πολίτες, αλλά ιδιαίτερα, τους χαμηλόμισθους, τους χαμηλοσυνταξιούχους, τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, κάθε ελληνικό νοικοκυριό».

Την πολιτική που εφάρμοσαν με ευλάβεια οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και ακολουθεί σήμερα η ΝΔ, ο Γ. Παπανδρέου τη χαρακτήρισε «πολιτική της Δεξιάς» και «πολιτική της συντήρησης». Με τις «αντιδεξιές κορόνες», επιχείρησε να κρύψει την πλήρη ταύτιση του ΠΑΣΟΚ με την πολιτική της κυβέρνησης υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου και εκ νέου απέδωσε τα νέα αντιλαϊκά μέτρα στην «απογραφή της οικονομίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ