Τετάρτη 30 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Δυναμικό «όχι» στην απελευθέρωση του ωραρίου

Μεγάλες κινητοποιήσεις χτες σε Λάρισα, Τρίκαλα και Καρδίτσα. «Νέκρωσε» η αγορά στους τρεις νομούς. Μαζί στο δρόμο του αγώνα, έμποροι και απεργοί εμποροϋπάλληλοι στη Λάρισα

Ηχηρό μήνυμα αγώνα ενάντια στα κυβερνητικά σχέδια απελευθέρωσης του ωραρίου έστειλαν χτες οι μικρέμποροι των νομών Λάρισας, Τρικάλων και Καρδίτσας, βάζοντας «λουκέτο» στα μαγαζιά τους και δίνοντας δυναμικό «παρών» στις κινητοποιήσεις που έγιναν στις πρωτεύουσες των τριών νομών της Θεσσαλίας. Στη Λάρισα, όπου πραγματοποιήθηκε μεγαλειώδης συγκέντρωση και πορεία στους δρόμους της πόλης, οι έμποροι διαδήλωσαν μαζί με τους εμποροϋπαλλήλους, οι οποίοι συμμετείχαν σχεδόν καθολικά στην 24ωρη απεργία που κήρυξε ο Σύλλογος Υπαλλήλων - Εμποροϋπαλλήλων του νομού.

Οι χτεσινές μεγάλες σε όγκο και παλμό κινητοποιήσεις δείχνουν ότι οι έμποροι και οι εμποροϋπάλληλοι της περιοχής έχουν τη θέληση και είναι αποφασισμένοι να παλέψουν μαζί και να εντείνουν τον αγώνα τους για να μην περάσει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης. Χαρακτηριστικά είναι τα όσα είπε στην ομιλία του στη συγκέντρωση που έγινε στο Επιμελητήριο Λάρισας, ο Β. Σταμουλάκης, πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων - Εμποροϋπαλλήλων, ο οποίος, μεταξύ των άλλων, τόνισε: «Είμαστε υποχρεωμένοι να ενώσουμε τις δυνάμεις μας απέναντι στον κοινό αντίπαλο, τα μονοπώλια, τις πολυεθνικές, την κυβερνητική πολιτική. Να αντιπαλέψουμε την απελευθέρωση του ωραρίου και το εξοντωτικό ωράριο των προηγούμενων κυβερνήσεων». Και συνέχισε: «Η μόνη διέξοδος βρίσκεται στη συμμαχία και την κοινή πάλη για την ανατροπή κάθε αντιλαϊκής πολιτικής και την εφαρμογή μιας πολιτικής που θα υπηρετεί τα συμφέροντα της εργατικής τάξης, των μικρομεσαίων στρωμάτων και του λαού γενικότερα».

Στη συγκέντρωση μίλησαν, επίσης, ο Δ. Καγκελάρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων, ο Ν. Τζίκας, πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου και άλλοι εκπρόσωποι φορέων του νομού, ενώ απευθύνοντας χαιρετισμό ο Τ. Τσιόγκας, βουλευτής του ΚΚΕ και πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, τόνισε ότι οι έμποροι και οι εμποροϋπάλληλοι δεν έχουν άλλο δρόμο εκτός απ' αυτόν του αγώνα. Ταυτόχρονα, καταγγέλλοντας τον «κοινωνικό διάλογο» της απάτης που επικαλείται η κυβέρνηση, υπογράμμισε: «Ο "κοινωνικός διάλογος" χρησιμοποιείται για να σας αφαιρέσουν δικαιώματα, για να σας βάλουν "θηλιά στο λαιμό" και να σας "πνίξουν"».

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πορεία στους δρόμους της Λάρισας, η οποία κατέληξε στη Νομαρχία όπου οι διαδηλωτές προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη του κτιρίου. Νωρίτερα, οι εμποροϋπάλληλοι είχαν συγκεντρωθεί στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας απ' όπου και ξεκίνησε η πορεία τους για να καταλήξουν στο Επιμελητήριο και να ενωθούν με τους εμπόρους.

Μαχητική ήταν η συγκέντρωση που πραγματοποίησαν χτες και οι έμποροι των Τρικάλων, στο Επιμελητήριο της πόλης και η πορεία που ακολούθησε προς τη Νομαρχία για να επιδώσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας κατά της απελευθέρωσης του ωραρίου. Επίσης, στην Καρδίτσα οι έμποροι πραγματοποίησαν γενική συνέλευση, στην οποία επισημάνθηκε η αναγκαιότητα συντονισμού της αγωνιστικής δράσης τους για να μην περάσει το κυβερνητικό νομοσχέδιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ