Τετάρτη 30 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΚΚΕ
Ασύδοτοι οι καπνέμποροι

Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή

Η μεγάλη μείωση των τιμών στα καπνά είναι το θέμα της Επίκαιρης Ερώτησης, που κατέθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Τ. Τσιόγκας προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης.

Στο κείμενο της Ερώτησης, τονίζεται: «Οι δραστικές μειώσεις των τιμών των καπνών που παρατηρούνται τα τελευταία χρόνια και με ιδιαίτερη ένταση τη φετινή χρονιά, αποδεκατίζουν το εισόδημα των καπνοπαραγωγών και τους οδηγούν στη χρεοκοπία και στο ξεκλήρισμα. Η κυβέρνηση σαν "Πόντιος Πιλάτος" προσπαθεί να αποποιηθεί τις ευθύνες της με τη δικαιολογία ότι δεν μπορεί να παρέμβει στην αγορά. Συνειδητά, όμως, αποσιωπά ότι αυτή την αγορά που κυριαρχεί η ασυδοσία των καπνεμπόρων τη διαμόρφωσε και η δική της πολιτική με την κατάργηση της παρέμβασης και την επιβολή των συμβολαίων ως μηχανισμών εκβιασμού των καπνοπαραγωγών από τους καπνεμπόρους, επειδή η καταβολή της επιδότησης προϋποθέτει την έγκαιρη υπογραφή του συμβολαίου και πώληση της παραγωγής στον καπνέμπορο».

Καταλήγοντας, ο βουλευτής του ΚΚΕ ρωτά τον αρμόδιο υπουργό «τι ενέργειες θα κάνει για να προστατέψει το εισόδημα των καπνοπαραγωγών από την ασυδοσία των καπνεμπόρων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ