Παρασκευή 1 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
Ταξική συμπόρευση κόντρα στο κεφάλαιο

Αύριο Σάββατο, στις 6.30 μ.μ. στο Συνδικάτο Οικοδόμων η εκδήλωση αλληλεγγύης του ΠΑΜΕ

Κόντρα στο υποκριτικό ενδιαφέρον της κυβέρνησης και της ΕΕ, που επιχειρούν να συγκαλύψουν την αντιμεταναστευτική τους πολιτική καθιερώνοντας επετειακά ορόσημα, το ΠΑΜΕ διοργανώνει αύριο Σάββατο εκδήλωση για τους μετανάστες, τα ταξικά αδέρφια των Ελλήνων εργατών που ζουν και δουλεύουν στη χώρα μας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων, στις 6.30 το απόγευμα και η Γραμματεία Μεταναστών του Πανεργατικού Μετώπου απευθύνει πλατύ κάλεσμα σε Ελληνες και ξένους εργάτες να «γιορτάσουν» ταξικά την «Ημέρα ενάντια στο Ρατσισμό και στην Ξενοφοβία», όπως δημαγωγικά ονομάστηκε η 2η Απρίλη κάθε χρόνου.

Η εκδήλωση αλληλεγγύης αποτελεί μια ακόμη παρέμβαση του ΠΑΜΕ στους χιλιάδες αλλοδαπούς εργάτες, που για οικονομικούς και άλλους λόγους εγκατέλειψαν την πατρίδα τους, αναζητώντας στη χώρα μας το μεροκάματο της επιβίωσης. Τα ταξικά Συνδικάτα, από την πρώτη στιγμή, άπλωσαν το χέρι στους οικονομικούς μετανάστες, αναδεικνύοντας την αναγκαιότητα των κοινών ταξικών αγώνων ενάντια στον ίδιο αντίπαλο: Το κεφάλαιο και τους πολιτικούς εκφραστές του, που δεν αναγνωρίζουν χρώμα, θρησκεία και φυλή στην εργατική δύναμη, αλλά μόνο την ιδιότητά της να αυγαταίνει τα κέρδη τους.

Το αντιμεταναστευτικό σχέδιο νόμου που προωθεί η κυβέρνηση, αλλά και η εγκύκλιος του υπουργείου Υγείας που βάζει φραγμούς στη νοσηλεία των μεταναστών στα Δημόσια Νοσοκομεία, είναι αποκαλυπτικά για τον τρόπο που η κυρίαρχη πολιτική αντιμετωπίζει τους μετανάστες. Κάτω από τους ψευδεπίγραφους τίτλους της «κοινωνικής ενσωμάτωσης» κρύβεται η δίψα του κεφαλαίου να βαθύνει ακόμα περισσότερο την εκμετάλλευση σε βάρος των αλλοδαπών εργαζομένων, να εξασφαλίσει όσους είναι απαραίτητοι κάθε φορά για την αύξηση της κερδοφορίας του, να φακελώσει και να βάλει εμπόδια στη νομιμοποίηση όσων αναζητούν την επιβίωση στις χώρες της ΕΕ και στην Ελλάδα.

Απέναντι σ' αυτή την επίθεση, το ΠΑΜΕ απαντάει με την αλληλεγγύη και την ταξική συμπόρευση Ελλήνων και μεταναστών εργατών, ενάντια στο σαράκι του ρατσισμού και της ταξικής διαίρεσης που υποθάλπουν - παρά τις κορόνες τους - οι δυνάμεις του κεφαλαίου. Η ενότητα της εργατικής τάξης είναι αυτή που φοβούνται εργοδότες και κυβέρνηση και αυτή την ενότητα σφυρηλατεί καθημερινά το ΠΑΜΕ στους χώρους δουλιάς.

Σ' αυτή την αναγκαιότητα εντάσσει το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και την αυριανή εκδήλωση, σηματοδοτώντας το ακόμα μεγαλύτερο άνοιγμα της δουλιάς των Συνδικάτων στους αλλοδαπούς εργαζόμενους. Μετανάστες εργάτες που ένωσαν τα ταξικά αγωνιστικά τους βήματα με τους Ελληνες συναδέλφους τους θα μιλήσουν στην αυριανή εκδήλωση, όπου πέρα από τη συζήτηση των προβλημάτων θα χαράξουν και τα επόμενα αγωνιστικά τους βήματα ενάντια στην αντιμεταναστευτική πολιτική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ