Παρασκευή 1 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
Εβαλαν πλώρη για νέους αγώνες

Τον αταλάντευτα ταξικό προσανατολισμό του σωματείου επιβεβαίωσε η χτεσινή Γενική Συνέλευση της ΠΕΜΕΝ

Για απεργιακές και άλλες πολύμορφες αγωνιστικές κινητοποιήσεις βάζουν μπρος οι μηχανικοί του Εμπορικού Ναυτικού, οι οποίοι στη χτεσινή τους Γενική Συνέλευση αποφάσισαν να εξουσιοδοτήσουν την ταξική διοίκηση της Πανελλήνιας Ενωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού να κηρύξει απεργία στις 11 του Μάη. Με αυτή την απόφαση και υπερψηφίζοντας τον προγραμματισμό και απολογισμό δράσης της διοίκησής τους, οι μηχανικοί επικυρώνουν το συντονισμό και την κοινή δράση τους με τις δυνάμεις του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου, τιμούν τους εργατικούς αγώνες στα πλαίσια της Πρωτομαγιάς και δίνουν νέα ώθηση στην ΠΕΜΕΝ για να συνεχίσει ακόμα πιο αποφασιστικά να πρωταγωνιστεί στην ανάπτυξη του ναυτεργατικού, εργατικού, λαϊκού μετώπου πάλης, που θα συγκρουστεί και θα ανατρέψει αυτή την πολιτική.

Με μπούσουλα την ανάπτυξη του λαϊκού μετώπου, οι μηχανικοί έθεσαν στους άμεσους στόχους τους τη συνέχιση και κλιμάκωση των συντονισμένων αγώνων ναυτεργατών-εργατοϋπαλλήλων- νησιωτών-σπουδαστών. Με διεκδικητικό πλαίσιο ενάντια στο σύνολο της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ενωσης, της κυβέρνησης της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, το οποίο ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες των ναυτεργατών και των οικογενειών τους, της λαϊκής οικογένειας, και προβλέπει ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες προς όφελος του λαού και όχι των εφοπλιστών.

Τη Γενική Συνέλευση «άνοιξε», παρουσιάζοντας την εισήγηση της διοίκησης, ο πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ, Σάββας Τσιμπόγλου, ο οποίος αναφέρθηκε στο μπαράζ αντιναυτεργατικών μέτρων που προωθεί η κυβέρνηση, στην εντεινόμενη ανεργία των ναυτεργατών, στη φτώχεια και στην εικόνα διάλυσης των ασφαλιστικών τους ταμείων. Αλλά και στις σκανδαλώδεις παροχές και στα υπερπρονόμια που προσφέρονται απλόχερα στους εφοπλιστές, ώστε σήμερα η κερδοφορία τους, όπως οι ίδιοι ομολογούν, να μην έχει ιστορικό προηγούμενο. Υπογράμμισε ακόμα τις τεράστιες ευθύνες που φέρει γι' αυτές τις εξελίξεις η συμβιβασμένη πλειοψηφία της ΠΝΟ και τόνισε: «Μόνο η συντονισμένη πάλη των ναυτεργατών, του εργατικού κινήματος γενικότερα, μπορεί να τους χαλάσει τα σχέδια. Να αντισταθεί, να απειθαρχήσει στις αποφάσεις, να συγκρουστεί και να ανατρέψει το σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής προς όφελος των ναυτεργατών, της εργατικής λαϊκής οικογένειας».

Ειδική αναφορά έκανε ο πρόεδρος και στο Λεύκωμα που εξέδωσε η ΠΕΜΕΝ τιμώντας την εκατοντάχρονη λαμπρή ιστορία της Ενωσης Μηχανικών. Η επίσημη παρουσίαση του Λευκώματος θα γίνει στα πλαίσια εκδήλωσης στις 19 του Μάη στον Πειραιά.

Το λόγο πήρε και ο συνάδελφος των μηχανικών ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Τούσσας, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, ότι μόνο με τη συσπείρωση και τον αγώνα οι ναυτεργάτες μπορούν να αποκρούσουν την ολομέτωπη επίθεση που έχει εξαπολυθεί σε βάρος τους, διεκδικώντας ταυτόχρονα την ικανοποίηση του διεκδικητικού πλαισίου που προβάλλει η ΠΕΜΕΝ και συνολικά οι ταξικές δυνάμεις, το οποίο ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες των ναυτεργατών, συνολικά των εργαζομένων και των οικογενειών τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ