Παρασκευή 1 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΡΙΟΥ
Κλιμακώνουν τον αγώνα τους

Σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους προχωρούν από σήμερα οι 75 καθαρίστριες του Περιφερειακού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου με κεντρικό αίτημα τη μόνιμη και σταθερή δουλιά. Οι 75 εργαζόμενες, πέρα από το γεγονός ότι τα τελευταία δέκα χρόνια περίπου που ο τομέας της καθαριότητας στα δημόσια νοσοκομεία πέρασε στα χέρια των εργολάβων δουλεύουν σε καθεστώς γαλέρας, τώρα βρίσκονται «επί ξύλου κρεμάμενες» μετά και τις τελευταίες εξελίξεις που σημειώθηκαν από τα «τερτίπια» των εργολάβων.

Συγκεκριμένα, το ιδιωτικό συνεργείο καθαριότητας με την επωνυμία «Special Cleaning services s.a. Καβουρίδης - Συραγόπουλος - Βατός» δήλωσε ξαφνικά πως αποσύρεται από το νοσοκομείο με τη φαιδρή δικαιολογία ότι αδυνατεί να αντεπεξέλθει οικονομικά με την υπάρχουσα συμφωνία και στο «πόδι» του έρχεται η εταιρία «ΦΑΣΜΑ ΑΕ» η οποία κλήθηκε από τη διοίκηση του νοσοκομείου να αναλάβει για τρεις μήνες μέχρι τη διεξαγωγή του νέου διαγωνισμού, με το προηγούμενο καθεστώς. Η εν λόγω εταιρία όμως ζητεί να αναλάβει με 55 άτομα και τετράωρη σύμβαση εργασίας έναντι 300 ευρώ!

Απέναντι σε αυτή την εξέλιξη οι καθαρίστριες, που από την πρώτη στιγμή έχουν στο πλευρό τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, δηλώνουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο στη νέα εταιρία πως δεν πρόκειται σε καμιά περίπτωση να δεχτούν τις άθλιες απαιτήσεις της και ζητούν να ξεκαθαριστεί, πρώτα από όλα, η κατάσταση με την προηγούμενη εταιρία η οποία χρωστά υπερωρίες, αργίες, επιδόματα γυναικών, διεκδικώντας παράλληλα μόνιμη και σταθερή δουλιά.

Μάλιστα, χτες, οι καθαρίστριες που συνοδεύονταν και από στελέχη του ΠΑΜΕ είχαν την ευκαιρία για μια ακόμη φορά να διαπιστώσουν τη συμπαιγνία που υπάρχει μεταξύ των επιχειρηματιών, της διοίκησης του νοσοκομείου, του ΠΕΣΥ αλλά και της κυβέρνησης, καθώς στις διαδοχικές συναντήσεις που είχαν με τους παραπάνω, όλοι δηλώνουν αναρμόδιοι και αδυνατούν να δώσουν δίκαιη λύση προκειμένου να μη θιγούν τα κέρδη των εργολάβων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ