Παρασκευή 1 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΒΟΥΛΗ
Μόνιμη και σταθερή δουλιά για όλους

Ξεκάθαρη η τοποθέτηση του εκπροσώπου του ΚΚΕ στη χτεσινή συζήτηση των προτάσεων νόμων για τους συμβασιούχους

Την πάγια θέση του ΚΚΕ για πλήρη και σταθερή εργασία για όλους με πλήρη εργασιακά, ασφαλιστικά και μισθολογικά δικαιώματα επανέλαβε χτες ο εισηγητής του ΚΚΕ, Αγγ. Τζέκης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης των δύο προτάσεων νόμων του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ για τους συμβασιούχους.

Ο Αγγ. Τζέκης, αναφερόμενος στις δυο πανομοιότυπες προτάσεις του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ, τόνισε ότι και οι δύο αναφέρονται στη συγκεκριμένη κοινοτική οδηγία 70/99, που όχι μόνο «δεν επιβάλλει τη μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου», αλλά και επιδιώκει την υλοποίηση των αποφάσεων που έχουν ληφθεί σε επίπεδο ΕΕ. Αποφάσεις που στοχεύουν «να προωθηθούν οι ευέλικτες μορφές εργασίας προκειμένου οι επιχειρήσεις της ΕΕ να γίνουν πιο ανταγωνιστικές». Δηλαδή, όπως σημείωσε πιο κάτω, «να αυξήσουν την κερδοφορία των επιχειρηματιών σε βάρος των εργαζομένων». Ακόμα, τόνισε ότι η οδηγία προωθεί την ταξική συνεργασία.

Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ μετέβαλλαν τη συζήτηση σε πεδίο δικομματικών αντιπαραθέσεων. Ο υπουργός Εσωτερικών, Πρ. Παυλόπουλος, επιτέθηκε στο ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι μετέβαλε σε «πολιτικό επάγγελμα το εμπόριο ελπίδων», ενώ από το ΠΑΣΟΚ η βουλευτής Ε. Σχοιναράκη μίλησε για «εξαπάτηση που δέχτηκαν 250 χιλιάδες συμβασιούχοι από τις ξεκάθαρες προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης». Από την πλευρά του ΣΥΝ, ο εισηγητής του Αθ. Λεβέντης έκανε σαφές ότι η πρόταση νόμου του ΣΥΝ βασίζεται στην κοινοτική οδηγία, που σε καμιά περίπτωση δεν υποχρεώνει στη μονιμοποίηση των συμβασιούχων όπως ψευδώς ισχυρίζεται ο ΣΥΝ.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, συμβασιούχοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από τη Βουλή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ