Παρασκευή 1 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΦΑΝΚΟ - ΚΟΜΟΤΗΝΗ
Απαντούν με απεργία

Χτες ανακοινώθηκαν οι 5 πρώτες απολύσεις. Σοβαρά προβλήματα και σε άλλα εργοστάσια του κλάδου

Ο Λαναράς ξεμπέρδεψε με την «Τρικολάν». Ηρθε η ώρα της ΦΑΝΚΟ;

Motion Team

Ο Λαναράς ξεμπέρδεψε με την «Τρικολάν». Ηρθε η ώρα της ΦΑΝΚΟ;
Την ανάκληση των 5 απολύσεων που ανακοίνωσε η εργοδοσία διεκδικούν οι εργαζόμενοι της FANCO στην Κομοτηνή, οι οποίοι χτες μέσα από τη μαζική Γενική Συνέλευσή τους αποφάσισαν την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας τη Δευτέρα 4 του Απρίλη. Συμπαραστάτης στον αγώνα που ξεκινούν οι εργαζόμενοι ενάντια στην αντεργατική επίθεση της εργοδοσίας από την πρώτη ώρα βρίσκεται η Ομοσπονδία του κλάδου (ΟΕΚΙΔΕ), ενώ στο πλευρό τους στέκονται και τα Σωματεία Εργαζομένων στις άλλες επιχειρήσεις του ομίλου Λαναρά, όπως οι εργαζόμενοι της «ΟΤΤΟ Εβρος».

Οι πέντε εργαζόμενοι που απολύθηκαν φαίνεται πως αποτελούν τα πρώτα θύματα του νέου κύκλου απολύσεων που άνοιξε ο όμιλος Λαναρά με το «λουκέτο» στην «Τρικολάν» στη Νάουσα. Ομως, οι εργαζόμενοι της FANCO δηλώνουν αποφασισμένοι να εμποδίσουν το «ξεπάστρεμά» τους και να υπερασπιστούν το δικαίωμα στη δουλιά και για τους 296 που απασχολούνται στην επιχείρηση.

Απέκρουσαν και τις έμμεσες απειλές του νέου διευθυντή, ο οποίος αφού ανακοίνωσε πως πήρε παραγγελία που θα εξασφαλίσει δουλιά για μισό χρόνο στην επιχείρηση, στη συνέχεια προσπάθησε να κινδυνολογήσει προκειμένου να σπάσει την ενότητα των εργαζομένων, λέγοντας πως αν απεργούν δεν αποκλείεται να δώσει μέρος της δουλιάς σε άλλο εργοστάσιο του ομίλου.

«Ουράνιο Τόξο»

Απλήρωτοι εδώ και δύο μήνες και έχοντας να λαμβάνουν δεδουλευμένα από υπερωρίες από τον περασμένο Οκτώβρη, ετοιμάζονται να προχωρήσουν σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις και οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις των αδελφών Βαλσαμίδη στο Κολχικό Λαγκαδά. Οι περίπου 200 εργαζόμενοι που απασχολούνται στις τρεις επιχειρήσεις τους, «Ουράνιο Τόξο» (βαφείο), ΦΙΝ (πλεκτήριο) και «Ουράνιο Πριντ» (τυπωτήριο), κινδυνεύουν να βρεθούν απλήρωτοι και άνεργοι, αφού οι εργοδότες επικαλούνται πως δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να συνεχίσουν να λειτουργούν τις επιχειρήσεις τους.

Οι εργαζόμενοι προσανατολίζονται από τη Δευτέρα να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας και τις επόμενες μέρες να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Απλήρωτες και στην «Sex form»

Την «αδυναμία» της να πληρώσει το μηνιάτικο στις 500 εργαζόμενες της επιχείρησης δήλωσε χτες και η εργοδοσία στη «Sex Form». Το γεγονός ότι για πρώτη φορά καθυστερεί για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα η πληρωμή του μισθού έχει ανησυχήσει τις εργάτριες που σήμερα πραγματοποιούν Γενική Συνέλευση για να καθορίσουν τη στάση τους αν δεν τους καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα του τελευταίου μήνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ