Σάββατο 2 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Οι ... στρογγυλοποιήσεις

«Ο κόσμος το 'χει τούμπανο και αυτοί κρυφό καμάρι». Ετσι μπορεί να σχολιαστεί η άποψη του προέδρου της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) ότι «η ΕΣΕΕ δεν αποδέχεται τις απόψεις που εκφράζονται από ορισμένους ότι επέρχεται κύμα στρογγυλοποιήσεων προς τα πάνω». Απόψεις, που συμμερίζονται και εκφράζουν αυτές τις μέρες πολλοί εκπρόσωποι του εμπορίου, αλλά και συνδικαλιστικές οργανώσεις του χώρου, ακόμη και η κυβέρνηση, που καλεί τους επιχειρηματίες να μην ακολουθήσουν αυτήν την τακτική.

Μόνον η ΕΣΕΕ βλέπει διαφορετικά τα πράγματα, αν και η δήλωση του προέδρου της μάλλον στα φιλοκυβερνητικά αντανακλαστικά του μπορεί να χρεωθεί και σε μιαν αδέξια προσπάθεια να μην ...τρομάξουν οι καταναλωτές. Οι τελευταίοι, όμως, έχουν «τα κουκιά» τους μετρημένα δυο και τρεις φορές και δεν περιμένουν τις δηλώσεις του ενός και του άλλου για να καταλάβουν τι συμβαίνει. Κι όσοι δεν το κατάλαβαν ακόμη, θα το καταλάβουν όταν θ' αρχίσουν να ψωνίζουν.

Εξάλλου, ο ίδιος ο Δ. Αρμενάκης αναφέρει στη δήλωσή του ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις του εμπορίου «είναι από δύσκολο έως αδύνατον να μετακυλήσουν στην κατανάλωση την επιπλέον επιβάρυνση του ΦΠΑ, τουλάχιστον το προσεχές διάστημα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ