Σάββατο 2 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ
Δε γνώριζε το «non paper» της «φιέστας»

Αγνοια δήλωσε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ευαγ. Αντώναρος, για το «non paper», που κυκλοφόρησε ενόψει της εκδήλωσης «Ανοιχτά Στάδια» στο ΟΑΚΑ και το οποίο ανέφερε ότι «για να δοθεί μια περισσότερο ανθρώπινη διάσταση στην εκδήλωση θα συμμετέχει και ένα σχολείο μαθητών με ειδικές ανάγκες».

Την ίδια στιγμή που η αναπληρώτρια υπουργός Πολιτισμού, Φάνη Πάλλη - Πετραλιά, παραδέχτηκε την ύπαρξή του, λέγοντας ότι «πρόκειται για ένα εσωτερικό σημείωμα, χωρίς καμία άλλη σημασία», ο Ευαγ. Αντώναρος δήλωνε άγνοια και υποστήριζε ότι «σημασία έχει το γεγονός ότι όλα τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν τις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις και θα ήταν ιδιαίτερα παράδοξο νομίζω, για την ανθρωπιά και την ευαισθησία που πρέπει να διακρίνει την κοινωνία μας, αν ειδικά για τα σχολεία των παιδιών με ειδικές ανάγκες δεν προβλεπόταν αυτό το δικαίωμα». Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος επιτέθηκε και στο ΠΑΣΟΚ, που άσκησε κριτική για την ύπαρξη του «non paper», σημειώνοντας: «Εκείνοι που άφησαν τα πάντα να ολοκληρωθούν την τελευταία στιγμή, εκείνοι που οδήγησαν τον προϋπολογισμό των Ολυμπιακών έργων σε δυσθεώρητα ύψη, εκείνοι που δεν είχαν καν την πρόνοια να τελειώσουν τη διαδρομή του Μαραθωνίου εγκαίρως, ενοχλούνται τώρα για πάρα πολλούς λόγους».

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Ν. Αθανασάκης, αφού εξέφρασε ειρωνικά «τα θερμά συγχαρητήριά» του προς τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, «για τις δηλώσεις και για τον τρόπο που αντιμετώπισε το θέμα αυτής της μικροκομματικής επικοινωνιακής φιέστας που έστησε το υπουργείο Πολιτισμού», τόνισε: «Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός είναι βαθύτατα εκτεθειμένοι, από τη φιέστα αυτή της μικροπολιτικής σκοπιμότητας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ