Σάββατο 2 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα πετσοκομμένα...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΥΤΟ! Με το σταγονόμετρο και σε καμία περίπτωση από τους πρώτους μήνες του έτους θα διατίθενται στα υπουργεία τα κονδύλια, τα οποία δικαιούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του υπουργείου Οικονομίας.

Αν - λέει - διατίθενται τα κεφάλαια νωρίς, καλομαθαίνουν τα υπουργεία και στη συνέχεια υπάρχουν αιτήματα για ...πρόσθετες παροχές, με συνέπεια να επιβαρύνεται ο προϋπολογισμός.

Προφανώς, η μεθόδευση είναι αρκούντως ενδεικτική της λογικής δραστικών περικοπών, που ήδη έχει μπει σε εφαρμογή.

Το κύριο πρόβλημα είναι, όμως, ότι η λογική αυτή θεωρεί τουλάχιστον επαρκείς τους προϋπολογισμούς των υπουργείων και, βέβαια, ιδιαίτερα αυτούς που αφορούν στις - έτσι κι αλλιώς πετσοκομμένες και ισχνές - κοινωνικές παροχές. Μάλλον θα βρεθούν σε δύσκολη θέση στο άμεσο μέλλον οι υπουργοί και, κυρίως, οι φερόμενοι ως «πετυχημένοι»...

Το «πετυχημένοι» εντός εισαγωγικών για ευνόητους φυσικά λόγους. Το ότι η κυβέρνηση θεωρεί ότι «πάει καλά» ουδεμία σχέση έχει με την πραγματική κατάσταση, ακόμη και σε τομείς για τους οποίους κάποιοι «διαμορφωτές» της κοινής γνώμης κατασκευάζουν «εικονικές πραγματικότητες».

ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΚΟ πακέτο των μετοχών του ΟΠΑΠ σε ιδιώτες πλέον, οπότε και ...τυπικά ο εν λόγω οργανισμός φεύγει από τον έλεγχο του δημοσίου.

Κάτι μας λέει ότι στο μέλλον θα απασχολήσει περισσότερο το όλο θέμα μια και ο εν λόγω οργανισμός (εμπορευόμενος την ανασφάλεια του μέσου Ελληνα) έχει σίγουρα και μεγάλα κέρδη και, μάλιστα, χωρίς πολλά έξοδα.

Αυτό σημαίνει φυσικά ότι πολλοί θα είναι αυτοί που θα θέλουν να εμπλακούν και όσο περισσότεροι θα συνωστίζονται τόσο θα ζορίζουν τα πράγματα και οι κόντρες θα μαίνονται, με τις γνωστές «παρενέργειες» στην πολιτική ζωή.


Γρηγοριάδης Κώστας

Βεβαίως, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, ζούμε σε εποχές διαφάνειας, όμως η εν λόγω αξία είναι παρατηρημένο ότι έχει μια τάση να υποχωρεί και να χάνεται όταν ...είναι πολλά τα λεφτά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ