Σάββατο 2 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αλλοιωμένα τρόφιμα σε δύο νοσοκομεία

Αλλοιωμένα τρόφιμα, καθώς και τρόφιμα που δεν έφεραν τις απαιτούμενες ενδείξεις στη συσκευασία, εντόπισαν και κατέσχεσαν συνεργεία της Νομαρχίας Αθηνών στα νοσοκομεία «Ερυθρός Σταυρός» και «Αγία Ολγα».

Σύμφωνα με τη Νομαρχία Αθηνών, συνεργεία της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής πραγματοποίησαν ελέγχους στο διάστημα από 1η Γενάρη ως τις 28 Φλεβάρη, οπότε και εντόπισαν 91 κιλά αλλοιωμένου νωπού βοδινού κρέατος στο «Ερυθρός Σταυρός» και 258 κιλά κατεψυγμένα ψάρια χωρίς τις απαιτούμενες ενδείξεις, στο «Αγία Ολγα».

Και στις δυο περιπτώσεις, σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Υγείας, οι έλεγχοι από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Νομαρχίας ζητήθηκαν από τα ίδια νοσοκομεία, στα οποία λειτουργούν Επιτροπές Προμηθειών. Στην περίπτωση του «Ερυθρού» η Επιτροπή διαπίστωσε ότι το κρέας μπορούσε να παραμείνει στη συντήρηση μόνο δύο μέρες και όχι τρεις ή τέσσερες, όπως ήταν η σύμβαση με την εταιρία. Ετσι η Επιτροπή ζήτησε τον έλεγχο και δεν κράτησε τα κρέατα.

Το «Αγία Ολγα» είχε ζητήσει ψάρια στη συσκευασία του ενός κιλού και η προμηθεύτρια εταιρία τα είχε στη συσκευασία των 20 κιλών, ενώ διαπιστώθηκε ότι το 8% του βάρους ήταν πάγος.

Η αρμόδια υπηρεσία της Νομαρχίας ενημέρωσε την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για τις δικές της ενέργειες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ