Σάββατο 2 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΕΝΙΔΙ
Συγκέντρωση για τον προαστιακό

Τη θέση του για πλήρη υπογειοποίηση του προαστιακού σιδηροδρόμου στο Μενίδι επαναβεβαίωσε με ομόφωνη απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Μενιδίου στην τελευταία του συνεδρίαση. Ταυτόχρονα αποφάσισε να στηρίξει έμπρακτα τον αγώνα που έχουν ξεκινήσει με αυτό το αίτημα οι κάτοικοι των περιοχών Κάτω Αχαρνών και Κωστή Παλαμά στους Αγίους Αναργύρους που πλήττονται από το συγκεκριμένο έργο. Στο πλαίσιο αυτό διοργανώνει τη Δευτέρα 4 Απρίλη συγκέντρωση στις 10 το πρωί και παρεμπόδιση του έργου στο εργοτάξιο του προαστιακού στο Μενίδι (Κωστή Παλαμά και Κωνσταντινουπόλεως).

Στη συνεδρίαση, στην οποία συμμετείχε και αντιπροσωπεία της επιτροπής κατοίκων, εκφράστηκε από όλους το αίτημα της πλήρους υπογειοποίησης, καθώς η διέλευση του προαστιακού από δύο νέες γραμμές που κατασκευάζονται θα έχει αποτέλεσμα την καταστροφή του περιβάλλοντος που ήδη έχει ξεκινήσει με την κοπή 1.500 δέντρων. Την ίδια στιγμή η περιοχή θα κοπεί στη μέση με τα τεράστια τοιχία που θα σηκωθούν, ενώ οι δονήσεις και τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα από το ρεύμα θα έχουν άμεσες επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων.

Στην παρέμβασή του ο Θ. Τραβασάρος, δημοτικός σύμβουλος της «Πανδημοκρατικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης Μενιδίου», τόνισε ότι η δημοτική αρχή πρέπει να στηρίξει με αγωνιστικές κινητοποιήσεις τον αγώνα των κατοίκων και να μη μείνει στα λόγια. Ταυτόχρονα τόνισε ότι και ο προαστιακός είναι ενταγμένος στα υπερτοπικής χρήσης έργα που έχουν φορτώσει την περιοχή (Αττική οδό, φυσικό αέριο, στρατόπεδα, Ολυμπιακό Χωριό κ.ά.), επιβαρύνοντας το περιβάλλον χωρίς να λογαριάζουν το λαό της περιοχής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ