Σάββατο 2 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟ «ΝΟΣΤΟ»
«Τίποτα δε χαρίζεται, τα πάντα κατακτώνται»

Στιγμιότυπο από τη συνάντηση της αντιπροσωπείας του ΚΚΕ με μέλη της κοινότητας«Νόστος»
Στιγμιότυπο από τη συνάντηση της αντιπροσωπείας του ΚΚΕ με μέλη της κοινότητας«Νόστος»
Τη θεραπευτική κοινότητα «Νόστος» στη Σαλαμίνα επισκέφτηκε χτες ο βουλευτής Πειραιά του ΚΚΕ Γιάννης Πατσιλινάκος συνοδευόμενος από τον γραμματέα της Οργάνωσης Πειραιά της ΚΝΕ Γιάννη Γκιόκα, το μέλος του Γραφείου Πόλης της ΚΟΠ του ΚΚΕ Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου και μέλη της ΚΟΒ Σαλαμίνας του Κόμματος.

Τα μέλη της αντιπροσωπείας ξεναγήθηκαν στους χώρους της κοινότητας και είδαν από κοντά τον τρόπο λειτουργίας και την καθημερινή διαβίωση των 47 πρώην χρηστών ναρκωτικών ουσιών που φιλοξενεί σήμερα.

Μέσα σε ένα υπέροχο νεοκλασικό κτίριο τα μέλη της κοινότητας μαθαίνουν να λειτουργούν ως υπεύθυνα άτομα, μαθαίνουν την αλληλοβοήθεια, την απαίτηση για προσωπική αλλαγή και πώς θα αντιμετωπίσουν τη ζωή τους αύριο όταν θα επανενταχτούν στην κοινωνία, απελευθερωμένοι από την εξάρτηση των ναρκωτικών.

«Τίποτα δε χαρίζεται, τα πάντα κατακτώνται» ήταν ένα από τα μηνύματα που ήταν γραμμένο σε πίνακα ανακοινώσεων στο χώρο, κάνοντας έτσι πιο φανερό τον καθημερινό αγώνα που δίνουν, προκειμένου, μέσα από την ομάδα, την παρέα, τη συλλογική δουλιά, να αφήσουν πίσω την εξάρτηση και να ξεκινήσουν μια νέα ζωή, ελεύθερη και γεμάτη αισιοδοξία για το μέλλον.

Ο Γιάννης Πατσιλινάκος κάλεσε τα μέλη της κοινότητας να συνεχίσουν τον αγώνα τους και εκτός κοινότητας, στις αναδιαρθρώσεις που δέχεται ο λαός μας και οι πρώην χρήστες από το σύστημα, που θυσιάζει τα πάντα στο βωμό του κέρδους με αποτέλεσμα χιλιάδες θύματα. Ο αγώνας, τόνισε, δεν πρέπει να περιορίζεται στη θεραπεία, αλλά και στην αλλαγή της κοινωνίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ