Σάββατο 2 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΔΙΑΚΟΝΙΑ
Ομολογεί ότι θέλει να χτίσει πολυκατοικία

Στην ομολογία ότι θέλει να χτίσει πολυκατοικία σε δημόσια έκταση προχωρά η Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος. Σε χτεσινή της ανακοίνωση, κάνει λόγο για παραποίηση της πραγματικότητας από το Δήμο Αγίας Βαρβάρας, που - όπως αναφέρει - της προσάπτει ότι θέλει να κτίσει πολυκατοικία, σε έκταση του Ελληνικού Δημοσίου που κατέχει η Αποστολική Διακονία.

Πρόκειται για μία έκταση 60 στρεμμάτων που περιβάλλουν το ναό της Αγίας Βαρβάρας και που επί 50 χρόνια αποτελεί τόπο αναψυχής, πρασίνου και περιπάτου για τους κατοίκους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αποστολικής Διακονίας, η «έκταση των 60 στρεμμάτων στο προσκύνημα της Αγίας Βαρβάρας ουδέποτε ανήκε στο Ελληνικό Δημόσιο και υπάρχουν τίτλοι κτήσεως που ξεπερνούν τα 120 έτη». Παραδέχεται, επίσης, ότι θέλει να κτίσει από τα 70.000 τ.μ. που δικαιούται μόνο τα 4.000 τ.μ. χέρσου χώρου, μια πολυκατοικία επί αντιπαροχή, με σκοπό - όπως ισχυρίζεται - τα ενοίκια να διατίθενται στο φοιτητικό Οικοτροφείο της περιοχής.

Οι προθέσεις της Αποστολικής Διακονίας έχουν προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις των κατοίκων της περιοχής, φορέων και σύσσωμου του Δημοτικού Συμβουλίου. Μάλιστα, την Τετάρτη 6 Απρίλη, διοργανώνεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας με σύνθημα «όσο πράσινο απέμεινε πρέπει πάση θυσία να σωθεί».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ