Κυριακή 3 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κινητοποιήσεις ενάντια στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης

Νέες κινητοποιήσεις ξεδιπλώνονται την ερχόμενη εβδομάδα ενάντια στην αντιλαϊκή οικονομική πολιτική της κυβέρνησης. Ετσι για την Τρίτη 5 Απρίλη:

-- Η ΝΕ Αχαΐας του ΚΚΕ καλεί σε συλλαλητήριο ενάντια στη νέα φοροεπιδρομή της κυβέρνησης, στις 7 μ.μ., στην πλ. Γεωργίου.

-- Η ΝΕ Κεφαλονιάς του ΚΚΕ καλεί σε πικετοφορία διαμαρτυρίας, στις 7.30 μ.μ., στην πλ. Καμπάνας στο Αργοστόλι.

-- Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στα νέα μέτρα της κυβέρνησης Οργανώνει η Κομματική Οργάνωση Αλεξανδρούπολης του ΚΚΕ. Θα ξεκινήσει στις 7 το απόγευμα μπροστά από το Δημαρχείο.

-- Αντίστοιχη κινητοποίηση διοργανώνει και η Κομματική Οργάνωση Σερρών του ΚΚΕ, στις 7.30 το απόγευμα, στην πλατεία Ελευθερίας.

Και το συνδικαλιστικό κίνημα

Κινητοποιήσεις πραγματοποιούν επίσης οι ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις και οι συνταξιούχοι σε όλη τη χώρα.

Αύριο Δευτέρα, στις 7.30 μ.μ., θα γίνουν οι πικετοφορίες στη Λάρισα, τα Τρίκαλα και την Καρδίτσα, ύστερα από αποφάσεις που πήραν οι τοπικές Γραμματείες του ΠΑΜΕ. Στην πικετοφορία της Καρδίτσας θα πάρουν μέρος και αγρότες και επαγγελματοβιοτέχνες, μετά από σχετικές αποφάσεις της Τοπικής Γραμματείας της ΠΑΣΥ και της Ομοσπονδίας ΕΒΕ.

Την Τρίτη 5 Απρίλη συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας οργανώνουν οι τοπικές Γραμματείες ΠΑΜΕ στην Καλαμάτα, στις 7.30 μ.μ. στην πλατεία 23ης Μαρτίου, στα Γιάννενα, στις 8.30 μ.μ. έξω από το Δημαρχείο, στην Κέρκυρα στις 8.00 μ.μ. στην πλατεία Γεωργάκη και στην Πρέβεζα στις 8.00 μ.μ. στο Θεοφάνειο. Επίσης, για την ίδια μέρα, το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας καλεί τα λαϊκά στρώματα να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις που προγραμματίζει το ΠΑΜΕ στη Χαλκίδα, στις 7 μ.μ. στην πλατεία Αγοράς και στη Λιβαδειά, στις 7 μ.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης. Ανάλογες συγκεντρώσεις οργανώνουν το Εργατικό Κέντρο Αρτας, στις 8 μ.μ. έξω από τα γραφεία του και το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας, στις 8 μ.μ. στον Αγιο Μηνά.

Την Πέμπτη 7 Απρίλη οι Ομοσπονδίες Συνταξιούχων ΙΚΑ - ΤΕΒΕ - ΤΣΑ - ΝΑΤ - ΕΛΤΑ - ΤΑΕ - ΟΤΑ - ΔΗΜΟΣΙΟΥ καλούν σε πανσυνταξιουχική συγκέντρωση στις 10 το πρωί στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά). Οι Ομοσπονδίες τονίζουν ότι οι νέοι φόροι χτυπούν αλύπητα ομάδες με χαμηλά εισοδήματα όπως οι συνταξιούχοι. Και καταγγέλλουν τον εμπαιγμό και τον ταξικό χαρακτήρα της κυβερνητικής πολιτικής σημειώνοντας: «Και ενώ για μας δεν αντέχει η οικονομία, αντέχει για τους βιομηχάνους που τους μειώνει τη φορολογία στα κέρδη κατά 10%», τους χαρίζει δισ. ευρώ, τους δίνει και άλλα «προνόμια και κίνητρα για τη δήθεν ανάπτυξη και ανταγωνιστικότητα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ