Πέμπτη 7 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΓΣΕΒΕΕ
Σε δυο βάρκες για ωράριο

Με μια θέση που υπονομεύει τις ίδιες τις αποφάσεις της Συνομοσπονδίας για το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων, σε μια περίοδο που συνδικαλιστικές οργανώσεις των ΕΒΕ προχωρούν σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις με αίτημα τη δραστική μείωσή του - απαντώντας έτσι στην κυβερνητική επίθεση - προσήλθε η ΓΣΕΒΕΕ στη συνάντησή της χτες με τον υφυπουργό Ανάπτυξης Γ. Παπαθανασίου.

Με το σχετικό υπόμνημα, που κατέθεσε η Συνομοσπονδία των ΕΒΕ, ζητείται η διατήρηση του σημερινού, απαράδεκτου πλαισίου για το ωράριο, με μόνη διαφορά τον καθορισμό ώρας έναρξης, που τώρα δεν προβλέπεται. Η ΓΣΕΒΕΕ ζητά επίσης τη διατήρηση της δυνατότητας των νομαρχών να καθορίζουν το ωράριο σύμφωνα με τις προτάσεις των τοπικών φορέων, αναφέροντας ότι στην Περιφέρεια ωράριο 48-52 ωρών είναι υπεραρκετό! Με αυτό τον τρόπο ανατρέπονται διπλά οι θέσεις για το ωράριο, όχι μόνο επειδή δίνεται έμφαση στη διατήρηση της σημερινής κατάστασης (ενώ θέση της ΓΣΕΒΕΕ είναι ωράριο μέχρι 52 ώρες), αλλά και γιατί θεωρεί ότι το κέντρο πρέπει να διαχωριστεί από την περιφέρεια (όπου μόνο εκεί μπορεί να λειτουργήσει μια μείωση)!

Στις θέσεις της ΓΣΕΒΕΕ για τις υπόλοιπες διατάξεις του νομοσχεδίου που προωθεί η κυβέρνηση ξεχωρίζει και η επίθεση στο υπαίθριο εμπόριο. Κατά την πλειοψηφία της διοίκησης της ΓΣΕΒΕΕ, το υπαίθριο εμπόριο «υποθάλπει το παραεμπόριο» και με το επιχείρημα αυτό, τονίζεται ότι «τα "παζάρια" και οι "εμποροπανηγύρεις" πρέπει να καταργηθούν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ