Πέμπτη 7 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σε αδιέξοδο οι ντοματοπαραγωγοί

Σε αδιέξοδο βρίσκονται εκατοντάδες ντοματοπαραγωγοί του νομού Θεσσαλονίκης, καθώς η επικείμενη σοδειά τους κινδυνεύει να μην παραδοθεί μετά το πρόβλημα που προέκυψε με τη μη χρηματοδότηση από την ΑΤΕ του κονσερβοποιείου της Ομοσπονδίας Γεωργικών Συνεταιρισμών Θεσσαλονίκης.

Οπως τονίζουν οι αγρότες της Θεσσαλονίκης, έγινε γνωστό ότι η διοίκηση της ΑΤΕ θα σταματήσει τη δανειοδότηση της συνεταιριστικής οργάνωσης, με αποτέλεσμα να κλείσει η συγκεκριμένη μονάδα και εκτός από την καταστροφή που θα υποστούν οι ντοματοπαραγωγοί, κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς δουλιά οι 37 μόνιμοι εργαζόμενοι και οι δεκάδες άλλοι εποχιακοί που δουλεύουν τους μήνες μεταποίησης της ντομάτας. Προσθέτουν ότι έχουν ξοδέψει μεγάλα ποσά για την καλλιεργητική φροντίδα των χωραφιών τους και για την αγορά των φυτών, αλλά ακόμη δεν έχουν σπείρει γιατί η ομοσπονδία δεν έχει υπογράψει συμβάσεις μαζί τους.

Με το αίτημα να συνεχιστεί η χρηματοδότηση της ομοσπονδίας, ώστε να λειτουργήσει άμεσα το εργοστάσιο ντομάτας, πάνω από 100 παραγωγοί τη Δευτέρα το μεσημέρι κατέλαβαν συμβολικά για λίγη ώρα την είσοδο του κεντρικού καταστήματος της ΑΤΕ στη Θεσσαλονίκη. Οι εκπρόσωποί τους ανέφεραν ότι οι ντοματοπαραγωγοί του νομού «έχουν γονατίσει» οικονομικά, αφού οι τιμές πώλησης της σοδειάς τους ήταν πολύ χαμηλές και υπάρχουν πολλές αδιάθετες ποσότητες του προϊόντος κατά το 2004.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ