Πέμπτη 7 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΔΙΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
Εμπαίζουν τους κτηνοτρόφους

Να βάλουν τους λύκους με τα πρόβατα στο ίδιο μαντρί, που στην προκειμένη περίπτωση και κατά τα πρότυπα της ΕΕ θα λέγεται «Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση για το γάλα και για τα προϊόντα αυτού», επιχειρεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων μαζί με γαλακτοβιομήχανους και τις υποτακτικές διοικήσεις των ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ και ΣΥΔΑΣΕ.

Χτες στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έγινε μια «ιδρυτική» σύσκεψη υπό τον υφυπουργό Αλ. Κοντό και στη συνέχεια ανακοινώθηκε ότι θα δημιουργηθεί διεπαγγελματική γάλακτος. Κι από κοντά ο Κοντός έκανε και προπαγανδιστικές δηλώσεις, για προστασία, σχεδιασμό και προώθηση της ελληνικής παραγωγής. Δηλαδή, των κερδοσκοπικών συμφερόντων των γαλακτοβιομηχάνων, που χρόνια τώρα δρουν ασύδοτοι σε βάρος των Ελλήνων παραγωγών και καταναλωτών.

Γιατί τι θα επιτευχθεί αν γίνει μια τέτοια διεπαγγελματική, με πολλούς εκφραστές των γαλακτοβιομηχάνων και των εμπόρων και με ελάχιστους εκπροσώπους των πραγματικών κτηνοτρόφων και παραγωγών γάλακτος; Μήπως θα σταματήσουν οι γαλακτοβιομήχανοι να εισάγουν μαζικά συμπυκνωμένο γάλα και γάλα σκόνη από χώρες της ΕΕ; Μήπως θα ανέβουν οι τιμές παραγωγού, που εδώ και πάνω από 10 χρόνια παραμένουν παγωμένες, ενώ οι τιμές καταναλωτή έχουν σχεδόν δεκαπλασιαστεί από τις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ