Τρίτη 23 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΝΗΣΙΑ ΦΙΤΖΙ
Ποιον θα «διαλέξουν» οι αυτόχθονοι;

ΣΟΥΒΑ.-

Την ελκυστική «αντιπρόταση» ενός «βέβαιου» κυβερνητικού ανασχηματισμού που θα εγγυάται τα συμφέροντα του αυτόχθονα πληθυσμού των Νησιών Φίτζι προσέφερε χτες ο Πρόεδρος Ράτου Σερ Καμισέσε Μάρα στο «Μεγάλο Συμβούλιο Αρχηγών» των αυτόχθονων φυλών της περιοχής.

Η πρόταση Μάρα εμφανίστηκε λίγες ώρες μετά τη δήλωση του αρχηγού των στασιαστών, Τζορτζ Σπέιτ, πως θα τερματίσει την ένοπλη κατάληψη της εξουσίας, εφόσον το Συμβούλιο των αρχηγών αυτόχθονων φυλών των νησιών Φίτζι αποφανθεί πως ο ίδιος δεν εκπροσωπεί τα συμφέροντα των αυτόχθονων. Το «Μεγάλο Συμβούλιο Αρχηγών» επρόκειτο να ανακοινώσει σήμερα την κρίσιμη και ίσως καθοριστική για τις περαιτέρω εξελίξεις στα νησιά Φίτζι απόφασή του...

Οσον αφορά τώρα στην τύχη του πρωθυπουργού Μαχάντρα Τσοντρί και υπουργών της κυβέρνησής του, που κρατούνται όμηροι εδώ και τρεις μέρες στο Κοινοβούλιο από τους άνδρες του αρχηγού των στασιαστών, οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες. Πάντως, χτες, ραδιοσταθμός των νησιών Φίτζι μετέδωσε πως ο Τσοντρί υπέγραψε επιστολή παραίτησής του και πως τόσο αυτός όσο και υπουργοί της κυβέρνησής του επρόκειτο να αφεθούν ελεύθεροι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ