Πέμπτη 21 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΓΕΝΕΥΗ.-- Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, δήλωσε πως η ΕΕ και οι ΗΠΑ μπορεί να καταλήξουν σε μια «φιλική» συμφωνία στη διένεξή τους σχετικά με τις επιδοτήσεις των αεροπορικών βιομηχανιών «Boeing» και «Airbus». Οι δύο πλευρές έχασαν την προθεσμία της 11ης του Απρίλη που είχαν θέσει για να ρυθμίσουν τις διαφορές τους σχετικά με παράνομες κρατικές επιδοτήσεις των δύο εταιριών.

ΤΕΧΕΡΑΝΗ.-- Πυρκαγιά προκλήθηκε, αργά χτες το βράδυ, σε επιβατηγό αεροσκάφος κατά την προσγείωσή του στο αεροδρόμιο της ιρανικής πρωτεύουσας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που μετέδωσε το ιρανικό τηλεοπτικό δίκτυο, από τους 157 επιβαίνοντες οι 50 φέρεται να είναι νεκροί. Δεν υπήρχε ακόμη καμία πληροφορία για τους λόγους που προκάλεσαν την πυρκαγιά στο αεροσκάφος των «Saha Airlines».

ΛΙΜΑ.-- Τουλάχιστον 23 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 27 τραυματίστηκαν όταν λεωφορείο παρεξέκλινε και έπεσε σε βαθύ φαράγγι στις κεντρικές Ανδεις του Περού. Πρόκειται για το τέταρτο θανάσιμο τροχαίο αυτή τη βδομάδα και ανεβάζει τον αριθμό των θυμάτων από δυστυχήματα σε 46.

ΤΟΚΙΟ.-- Ο πρώην Πρόεδρος του Περού Αλμπέρτο Φουχιμόρι, ο οποίος καταζητείται από τη Δικαιοσύνη της χώρας του για δολοφονίες και διαφθορά, ελπίζει να επιστρέψει στη Λίμα και να θέσει υποψηφιότητα για τις εκλογές του 2006, ανακοίνωσε ο δικηγόρος του.

ΚΑΜΠΟΥΛ.-- Δυνάμεις ασφαλείας του Αφγανιστάν άνοιξαν χτες πυρ εναντίον δεκάδων ανθρώπων που διαδήλωναν εναντίον της «καταστροφής» των καλλιεργειών παπαρούνας/παρασκευής οπίου στην επαρχία Φάραχ, με αποτέλεσμα 2 άνθρωποι να βρουν το θάνατο, σύμφωνα με το «Ασοσιέιτεντ Πρες» που επικαλείται αστυνομική πηγή. Επίσης χτες, επίσκεψη στην Καμπούλ έκανε ο Τούρκος πρωθυπουργός, Τ. Ερντογάν, ο οποίος σε συνάντησή του με τον «Πρόεδρο»Κάρζαϊ υποσχέθηκε «στήριξη» με «επενδύσεις».

ΧΑΡΤΟΥΜ-ΓΕΝΕΥΗ.-- Οι τελευταίες συγκρούσεις μεταξύ παραστρατιωτικών και ανταρτών στη δυτική σουδανική επαρχία Νταρφούρ είχαν αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον επτά ανθρώπων, ανακοίνωσε χτες εκπρόσωπος του ΟΗΕ. Παράλληλα, χτες, Ευρωπαίοι διπλωμάτες πίεζαν τους Αφρικανούς ομολόγους τους στην έδρα της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στη Γενεύη να συναινέσουν στην έκδοση καταδικαστικής απόφασης σε βάρος του Σουδάν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ