Τρίτη 26 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ «ΤΣΑΜΟΣ»
Σήκωσαν χέρι σε εργάτρια!

Ο εργοδότης και οι καλοθελητές του προπηλάκισαν εργαζόμενη, επειδή αρνήθηκε να δουλέψει υπερωριακά

Ξεσαλώνουν και αποθρασύνονται οι εργοδότες, μπροστά στον επικείμενο διάλογο για το Εργασιακό και με δεδομένη τη δέσμευση της κυβέρνησης ότι θα διευρύνει το προνόμιό τους να απασχολούν ασύδοτα τους εργαζόμενους, όποτε και όπως επιβάλλουν οι ανάγκες της κερδοφορίας τους. Την περασμένη Παρασκευή, στο κατάστημα παιχνιδιών «ΤΣΑΜΟΣ» στο Χαλάνδρι, η εργοδοσία προσπάθησε να επιβάλει στην εργαζόμενη Ξανθούλα Τούντα να δουλέψει υπερωρίες. Οταν αυτή αρνήθηκε, ο ιδιοκτήτης και οι καλοθελητές του δε δίστασαν να την προπηλακίσουν και να της αποσπάσουν με τη βία την κάρτα εργασίας. Την απείλησαν, μάλιστα, ότι θα απολυθεί και την προειδοποίησαν να μην ξαναπάει στη δουλιά γιατί «θα την πετούσαν έξω».

Η απάντηση των ταξικών συνδικάτων και του ΠΑΜΕ ήταν άμεση, καθώς την επόμενη κιόλας μέρα, μέλη του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν εξόρμηση στο κατάστημα. Με τη δυναμική τους παρέμβαση, οι ταξικές δυνάμεις υποχρέωσαν την εργοδοσία να ανακαλέσει την απόλυση και να ζητήσει, μάλιστα, συγνώμη από την εργαζόμενη. Μόλις χτες αποκαλύφθηκε από τους εργαζόμενους ότι την ώρα της εξόρμησης, η εργοδοσία κλείδωσε στην αποθήκη εργαζόμενο που ήταν αυτόπτης μάρτυρας στον προπηλακισμό!

Το ΠΑΜΕ επανήλθε χτες με νέα εξόρμηση, καλώντας τους εργαζόμενους «να ορθώσουν αγωνιστικό τείχος, μπροστά στην επίθεση των εργοδοτών και της κυβέρνησης στα ασφαλιστικά, εργασιακά και δημοκρατικά τους δικαιώματα». Να δώσουν απάντηση στα σχέδια της κυβέρνησης και του κεφαλαίου, συνολικά στην αντιλαϊκή πολιτική, με τη συμμετοχή τους στην απεργία και την πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση που διοργανώνει το ΠΑΜΕ, στις 11 Μάη, στις 10 π.μ., στην πλατεία Συντάγματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ