Τρίτη 26 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ
Ολα για το κεφάλαιο

Στο όνομα της «ανταγωνιστικότητας, ο Μ. Κεφαλογιάννης ανακοίνωσε την απαλλαγή των εφοπλιστών από τις ασφαλιστικές εισφορές στο ΝΑΤ!

Η κυβέρνηση απαλλάσσει τους εφοπλιστές από τις ασφαλιστικές εισφορές. Στους άνεργους ναυτεργάτες, δίνει μόλις 197 ευρώ επίδομα για να κάνουν Πάσχα...

Eurokinissi

Η κυβέρνηση απαλλάσσει τους εφοπλιστές από τις ασφαλιστικές εισφορές. Στους άνεργους ναυτεργάτες, δίνει μόλις 197 ευρώ επίδομα για να κάνουν Πάσχα...
Η γενναία χρηματοδότηση των εφοπλιστών, όλων των κατηγοριών πλοίων, με «ζεστό χρήμα» από τον ιδρώτα των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, για την επιδότηση κατά 100% των ασφαλιστικών τους εισφορών στο ΝΑΤ, είναι το νέο σκανδαλώδες υπερπρονόμιο, που η κυβέρνηση της ΝΔ σπεύδει να τους παράσχει. Την ίδια ώρα, φτάνει στο σημείο να μειώσει ακόμα και αυτήν την πενιχρή οικονομική ενίσχυση λόγω Πάσχα προς τους άνεργους ναυτεργάτες κατά 3 ευρώ και από 200 ευρώ να την πάει στα 197!

Η ...οικονομική ενίσχυση των εφοπλιστών με το πρόσχημα της δήθεν «επιδότησης της εργασίας και όχι της ανεργίας», ώστε - όπως ισχυρίστηκε - να δημιουργηθούν νέες θέσεις στα καράβια και να προστατευτεί η «ανταγωνιστικότητα» των εφοπλιστών, ήταν ό,τι εισέπραξε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΟ, στη διάρκεια της συνάντησης που έγινε χτες το απόγευμα με τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Μ. Κεφαλογιάννη.

Ο Μ. Κεφαλογιάννης δεν παρέλειψε και χτες, όταν «στριμώχτηκε» από τους εκπροσώπους των ταξικών σωματείων ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, μέλη της Εκτελεστικής, να επιδοθεί στην προσφιλή του τακτική, αυτήν του χυδαίου αντικομμουνισμού, προκειμένου να υψώσει τους τόνους και να αποπροσανατολίσει τη συζήτηση από τη φιλοεφοπλιστική πολιτική και της κυβέρνησής του.

Το θράσος που επιδεικνύει ο Μ.Κεφαλογιάννης το αντλεί από τη συμβιβαστική τακτική της πλειοψηφίας της Εκτελεστικής της ΠΝΟ, δηλαδή των παρατάξεων ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚΕ, «Αυτόνομης Παρέμβασης». Είναι χαρακτηριστικό ότι χτες σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο υπουργός, αφού αναφέρει ως μέγα κατόρθωμα της κυβέρνησης το γεγονός ότι τρία κρουαζιερόπλοια του ομίλου «Λούη» - του εφοπλιστή Κ. Λουίζου - υψώνουν την ελληνική σημαία, τονίζει ιδιαίτερα ότι σ' αυτό βοήθησε ...καθοριστικά η ΠΝΟ.

Η βοήθεια που προσέφερε η Ομοσπονδία ήταν ότι αυτή η πλειοψηφία συμφώνησε, μετά από παρασκηνιακές διαβουλεύσεις, τα πλοία αυτά να έχουν ειδική, δηλαδή μειωμένη οργανική σύνθεση! Πρόκειται για τα πλοία «EMERALD»,« PERLA» και «ΚΑΛΥΨΩ». Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εφοπλιστής Λουίζος, ο οποίος θα δεχτεί την οικονομική ενίσχυση της κυβέρνησης, εκτός από στόλο 11 κρουαζιερόπλοιων, διαθέτει και 27 μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νέο έγκλημα με ένα νεκρό και ένα σακατεμένο ναυτεργάτη(2007-05-15 00:00:00.0)
Κέρδη εκατομμυρίων και προκλητικά προνόμια(2007-04-11 00:00:00.0)
Ληστρικά προνόμια(2007-04-06 00:00:00.0)
Επέβαλαν την παράταση της απεργίας(2006-02-18 00:00:00.0)
Επισπεύδουν τη μείωση της σύνθεσης(2003-09-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ