Τετάρτη 27 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Ο «βασικός» εξευτελισμός!

Η ΕΕ είχε δυο τρόπους να διατρανώσει ότι γράφει στα παλιά της τα παπούτσια το ελληνικό Σύνταγμα:

*

Ο ένας ήταν να το θέσει «εκτός νόμου», να το καταστήσει «παράνομο» έναντι του κοινοτικού Δικαίου και να διατάξει την κατάργησή του. Αυτή ήταν η μέθοδος, που ακολουθήθηκε μέχρι προχτές από την Κομισιόν απέναντι στο ελληνικό Σύνταγμα, με αφορμή το ζήτημα του «βασικού μετόχου».

*

Από προχτές, όμως, η ΕΕ επέλεξε τη δεύτερη μέθοδο, για να ξεκαθαρίσει το ίδιο πράγμα: Οτι, δηλαδή, έχει «γραμμένο» κανονικά το ελληνικό Σύνταγμα. Τι έκανε: Οπως ανακοινώθηκε, η Κομισιόν δεν έχει πλέον κανένα πρόβλημα με ό,τι αναφέρει το ελληνικό Σύνταγμα για τον «βασικό μέτοχο», δηλαδή μας αναγνωρίζει το δικαίωμα να γράφουμε ό,τι θέλουμε στο Σύνταγμά μας, υπό την εξής και απαρέγκλιτη, όμως, προϋπόθεση: Οτι αυτά που λέει το ελληνικό Σύνταγμα δε θα εφαρμοστούν! Τελεία και παύλα!

***

Αυτή είναι η μεγάλη «νίκη», που κατήγαγε η κυβέρνηση στον πόλεμο για την υπεράσπιση του Συντάγματος! Αυτή είναι η μεγάλη «νίκη», που κατήγαγε το ΠΑΣΟΚ στο δικό του πόλεμο για την υπεράσπιση των «βασικών μετόχων»!

*

Αλλά είναι «νίκη» να σε έχουν γραμμένο στα παλιά τους τα παπούτσια και το μόνο δικαίωμα που σου αναγνωρίζουν είναι να διαλέγεις τη σόλα, κάτω από την οποία θα σε λιώσουν και θα σε ξεφτιλίσουν;

*

«Ναι» είναι «νίκη», ισχυρίζονται τα απίθανα εγχώρια «ευρω-τσόλια», που έχουν καταστήσει την Ελλάδα και την εσωτερική έννομη τάξη της μιαν ανούσια υποσημείωση του «ευρωσυντάγματος»!

*

Αιδώς Αργείοι!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ