Τετάρτη 27 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΜΥΝΑΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ
Σε αναζήτηση αναβαθμισμένου ρόλου της Ελλάδας στην περιοχή

Ως προπαρασκευαστική της επίσκεψης του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ στις 20 Μάη, προβάλλεται η επίσκεψη του υπουργού Εθνικής Αμυνας στην Ουάσιγκτον, που ολοκληρώνεται σήμερα με επίσκεψη στο Πεντάγωνο και συνάντηση με τον Αμερικανό ομόλογό του Ντ. Ράμσφελντ, ενώ θα επισκεφθεί και το Λευκό Οίκο, όπου θα συναντήσει τον αναπληρωτή σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας του Αμερικανού Προέδρου Ζ. Κρους.

Ο υπουργός Αμυνας είπε, χτες, ότι «η επίσκεψη αυτή επισφραγίζει το εξαιρετικό κλίμα των διμερών σχέσεων και το σημαντικό ρόλο που παίζει η Ελλάδα στην ευρύτερη περιοχή». Αναφερόμενος στις αναμενόμενες για σήμερα επαφές του, σημείωσε ότι «θα συζητηθούν κρίσιμα πολιτικά θέματα, που αφορούν τόσο τις δύο κυβερνήσεις, όσο και τη γενικότερη κατάσταση στην περιοχή μας, λόγω και των γεγονότων που εξελίσσονται στα Βαλκάνια και τη Μέση Ανατολή. Η Ελλάδα ως μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ και ως μια ισχυρή δημοκρατία και οικονομία στην περιοχή μπορεί να διαδραματίσει αποτελεσματικά το ρόλο που της αρμόζει και της αναγνωρίζει η διεθνής κοινότητα».

Ο υπουργός Αμυνας σε διάλεξη που έδωσε χτες στο «Εθνικό Πανεπιστήμιο Αμυνας» της Ουάσιγκτον, με θέμα «Οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας. Η πάλη ενάντια στη διεθνή τρομοκρατία. Διδάγματα - Συμπεράσματα», έκανε ένα κήρυγμα κατά της τρομοκρατίας. «Η τρομοκρατία, είπε, πρέπει να νικηθεί σε ιδεολογικό και βιοτικό επίπεδο, με κύριο γνώμονα των ενεργειών μας την εξάλειψη των γενεσιουργών αιτίων της, αφού τα αστυνομικά και στρατιωτικά μέτρα απλώς την καταστέλλουν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ