Κυριακή 8 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2005 - ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ
ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Για την εργατική Πρωτομαγιά του 2005

ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ - ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ - ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΝΔ - ΠΑΣΟΚ. ΑΝΥΠΑΚΟΗ ΣΤΗΝ ΕΕ

ΤΑΞΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ - ΛΑΪΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΚΑΙ ΕΞΟΥΣΙΑ

ΤΙΜΗ ΣΤΑ 60ΧΡΟΝΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΝΙΚΗΣ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΑΛΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

Η ΚΕ του ΚΚΕ απευθύνει ταξικό χαιρετισμό σε όλες τις εργάτριες και τους εργάτες, Ελληνες και αλλοδαπούς.

Οι φετινές Πρωτομαγιάτικες εκδηλώσεις πρέπει και μπορούν να σημάνουν την αρχή ενός γενικευμένου ταξικού ξεσηκωμού κατά του νέου κύματος των αντεργατικών μέτρων που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση της ΝΔ, με οδηγό τις αποφάσεις της ΕΕ και τη συναίνεση του ΠΑΣΟΚ.

Εργάτρια, εργάτη

Βιώνεις τις συνέπειες ενός ταξικού «πολέμου», που γίνεται πιο άγριος και αδυσώπητος. Η ΕΕ και τα κόμματα της πλουτοκρατίας έχουν διαμορφώσει ενιαία κοινή στρατηγική. Οι καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις, με στόχο την «υψηλή ανταγωνιστικότητα», υπηρετούν την αύξηση της κερδοφορίας του κεφαλαίου, την ένταση της εκμετάλλευσης. Αποτελούν το όχημα για την παραπέρα κλιμάκωση της επίθεσης στα εργασιακά - ασφαλιστικά - κοινωνικά δικαιώματα και στο εισόδημά σου. Πλήττουν όλα τα λαϊκά στρώματα.

ΟΧΙ στα πλαστά διλήμματα, στους μηχανισμούς εξαγοράς και χειραγώγησης του λαού και της νεολαίας.

Η πάλη της εργατικής τάξης, για να έχει αποτέλεσμα, πρέπει να πάρει χαρακτηριστικά ταξικής και πολιτικής αντεπίθεσης κατά της πολιτικής και των στηριγμάτων του κεφαλαίου:

  • Με σύγχρονα αιτήματα και διεκδικήσεις.
  • Με ταξική συσπείρωση και μαζικό - ανυποχώρητο αγώνα. Να απομονωθούν οι συνδικαλιστικές ηγεσίες της συναίνεσης και της υποταγής. Να χρεοκοπήσει κάθε προσπάθεια εξαπάτησης, «κοινωνικού διαλόγου», ταξικής συνεργασίας.
  • Σε συμμαχία με τους επαγγελματοβιοτέχνες, τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρεμπόρους, τη μικρομεσαία αγροτιά.
  • Με ταυτόχρονη αποδυνάμωση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Του οπορτουνισμού, που καλλιεργεί αυταπάτες ότι μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή πολιτική μέσα στην ΕΕ.

Εργάτρια, εργάτη

Καμιά θυσία για τα κέρδη του κεφαλαίου. Εσύ παράγεις τον πλούτο. Δεν έχεις ευθύνη για τις «τρύπες» του ασφαλιστικού συστήματος. Εσύ πλήρωνες και πληρώνεις όλο και περισσότερα συνεχώς. Διεκδίκησε τα δικαιώματά σου:

Δημόσια, καθολική, υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση.

  • Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία - Πρόνοια, με παροχές και υπηρεσίες υψηλού επιπέδου.
  • Κατάργηση των αντιασφαλιστικών - αντεργατικών νόμων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.
  • Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Υγεία - Πρόνοια - Κοινωνική Ασφάλιση.
  • Καμία πρόσθετη επιβάρυνση στους εργαζόμενους. Να πληρώσει το κράτος και η εργοδοσία για τα ασφαλιστικά ταμεία.
  • Σύνταξη στα 55 για τις γυναίκες και στα 60 για τους άντρες (50 και 55 αντίστοιχα για τα βαριά - ανθυγιεινά επαγγέλματα).
  • Κατοχύρωση του κατώτερου ορίου συντάξεων με 4.050 ημέρες εργασίας. Συνταξιοδότηση ανεξαρτήτως ηλικίας στα 30 χρόνια εργασίας.
  • Κατώτερη σύνταξη 960 ευρώ. Πλήρη σύνταξη στο 80% του συνταξιοδοτικού μισθού.
  • Υπεράσπιση, επέκταση του θεσμού των βαρέων - ανθυγιεινών επαγγελμάτων. Πλήρη και σταθερή δουλιά και ελεύθερο χρόνο, για την οικογένεια, την κοινωνική δράση, την απόλαυση του πολιτισμού και την ψυχαγωγία.
  • Κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης.
  • 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο.
  • ΟΧΙ στην απελευθέρωση του ωραρίου και στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας.

Ικανοποιητικό εισόδημα και συντάξεις

  • 1.200 ευρώ βασικός μισθός, 960 ευρώ επίδομα σε όλους τους ανέργους.
  • Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης και της φορολογίας εισοδήματος κάτω των 15.000 ευρώ, προσαυξημένου κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.
  • Ισα δικαιώματα στους άνδρες και τις γυναίκες στη δουλιά, στην κοινωνία, στην οικογένεια.

Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία. Λαϊκό αθλητισμό με βάση το σχολείο, τη γειτονιά. Στήριξη και ενθάρρυνση της προοδευτικής καλλιτεχνικής δημιουργίας, που υπηρετεί το λαό και αναπτύσσει το μορφωτικό και πολιτιστικό επίπεδο.

Καμιά συμμετοχή της χώρας στα επιθετικά σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ και ΕΕ, που επιδιώκουν νέα αλλαγή συνόρων στα Βαλκάνια και νέες επεμβάσεις κατά των λαών της Μέσης Ανατολής.

ΟΧΙ στη διαστρέβλωση της Ιστορίας. Τιμή στα 60χρονα της Αντιφασιστικής Νίκης. Στους λαούς που αντιστάθηκαν, ενώ οι ηγεσίες των αστικών κομμάτων πρόδιδαν ή κρύβονταν πίσω από τους αγώνες των λαών. Στη μεγάλη Σοβιετική Ενωση, το πρώτο προλεταριακό κράτος, που σήκωσε το κύριο βάρος και είχε τη μεγαλύτερη συνεισφορά. Στο ΚΚΕ, τον εμπνευστή, οργανωτή και κύριο αιμοδότη της πάλης του ελληνικού λαού με το ΕΑΜ, τον ΕΛΑΣ, την ΕΠΟΝ, την ΟΠΛΑ, το ΕΛΑΝ, την ΟΕΝΟ.

Εργάτριες, εργάτες

Συσπειρωθείτε στη γραμμή της λαϊκής συμμαχίας, του Λαϊκού Μετώπου που πρέπει να κτιστεί κατά της πλουτοκρατίας και των ιμπεριαλιστικών οργανισμών, για βαθιές και ριζικές αλλαγές στην εξουσία και την οικονομία. Μόνο στη λαϊκή εξουσία και τη λαϊκή οικονομία, που τα βασικά και συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής θα γίνουν λαϊκή περιουσία, η ανάπτυξη θα είναι προς όφελος των δικών σας αναγκών.

Αυτός είναι ο δρόμος της εργατικής τάξης, του λαού, για να απαλλαγεί από τα δεινά της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, της ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας. Ο σοσιαλισμός είναι επίκαιρος και αναγκαίος.

Οι λαοί και σήμερα με την πάλη και την αλληλεγγύη τους μπορούν να νικήσουν τον ιμπεριαλισμό.

Ζήτω η εργατική Πρωτομαγιά, μέρα πάλης και αλληλεγγύης της παγκόσμιας εργατικής τάξης!

Η ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ