Παρασκευή 13 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΩΝ
ΣΤΙΒΕΝ ΚΕΪ
Εφιάλτης

Η άλλη όψη του πορνό. Το θρίλερ. Και εδώ έχουμε τα νούμερα, που σπάνε κόκαλα! Η ταινία κόστισε 20 εκατ. δολάρια και μόλις τις τρεις πρώτες μέρες της προβολής της εισέπραξε 19,5 εκατ. δολάρια. Μέχρι στιγμής, η ταινία έχει ξεπεράσει τα 50 εκατ. δολάρια σε εισπράξεις (και συνεχίζει να παίζεται). Θεός, και εδώ, το κέρδος. Ο καπιταλισμός, που ρίχνεται σαν αρπαχτικό πουλί πάνω στον άνθρωπο και τον αρμέγει. Αφού πρώτα, βέβαια, του ξεριζώσει τα σπλάχνα και του ρουφήξει το μεδούλι.

Για τόσο χρήμα, λοιπόν, και μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, ποιος «καλλιτέχνης» και ποιος παραγωγός, θα έλεγε όχι! Θρίλερ, λοιπόν! Παίξιμο με τα νεύρα και τις αντοχές του θεατή. Μια δοκιμασία που κόβει μονέδα. Και την ίδια στιγμή σε μεταφέρει στο «υπερφυσικό», όπου τα πράγματα είναι «ανεξήγητα». Οπως στη συγκεκριμένη ταινία, όπου ένας αόρατος - και ακαθόριστος - φόβος, τρώει τα σωθικά των ηρώων. Ενας φόβος, που, οι αθεόφοβοι, δε δίστασαν να τον ονομάσουν «Μπαμπούλα». Κοροϊδεύουν κιόλας.

Ο «Μπαμπούλας», λοιπόν, αρπάζει ανθρώπους και τους καταπίνει. Αντε να βρεις ησυχία. Σε κάθε σκοτεινή γωνιά καιροφυλακτεί ένα κρύο χέρι, που θα σε τραβήξει στην άβυσσο! Και εκεί άντε να ξεμπερδέψεις! Αστειότητες, για μικρά παιδιά και κομπλεξικούς. Ταινία από ψυχικά ανώμαλους, για θεατές το ίδιο ψυχικά ανώμαλους.

Παίζουν: Μπάρι Γουάτσον, Εμιλι Ντεσανέλ, Σ. Μ. Κουλ Μπαρτουσιάκ, Λούσι Λόουλες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ