Παρασκευή 13 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Υποθαλάσσια διόδια

Διόδια 0,93 ευρώ (320 δρχ. περίπου) θα πληρώνουν σε τέσσερα χρόνια οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης για κάθε μετακίνηση στην υποθαλάσσια οδική αρτηρία, η οποία θα κατασκευαστεί με το σύστημα της «συγχρηματοδότησης» και της οποίας προσωρινός ανάδοχος αναδείχτηκε χτες.

Σύμφωνα με χτεσινή ανακοίνωση του ΥΠΕΧΩΔΕ, προσωρινός ανάδοχος στο έργο, συνολικού προϋπολογισμού 350 εκατ. ευρώ τουλάχιστον, αναδείχτηκε η κοινοπραξία «Θερμαϊκή Οδός», που απαρτίζουν οι εταιρίες «Ελληνική Τεχνοδομική» - «ΑΚΤΩΡ» - «Αρχιρόδον» - «Θεμελιοδομή» - «Μπόσκαλις», οι οποίες θα το εκμεταλλεύονται για 30 ολόκληρα χρόνια.

Η σχετική σύμβαση - όπως έκαναν άλλωστε και οι προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ - αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή, προκειμένου να νομιμοποιηθεί εκ των υστέρων! Πάντως, σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν επίσημα χτες, η συμβολή του ελληνικού Δημοσίου σε «ζεστό» χρήμα ανέρχεται σε 66,5 εκατ. ευρώ. Το υπόλοιπο κόστος θα καλυφθεί από δάνεια και την ίδια συμμετοχή της κοινοπραξίας, η οποία παραμένει άγνωστο πόση θα είναι, όπως άγνωστη παραμένει και η εγγύηση που θα δώσει το ελληνικό Δημόσιο υπό τη μορφή επιδότησης των διοδίων («σκιώδη διόδια»), σε περίπτωση που δε θα εξασφαλίζει η κίνηση την κερδοφορία του ιδιώτη αναδόχου...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ