Παρασκευή 13 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΩΡΑ»
«Οχι» σε διαλόγους πρωτοκόλλου...

Ξεκάθαρη απάντηση προς τη δημοτική παράταξη του ΠΑΣΟΚ στο Δήμο Θεσσαλονίκης, έδωσαν χτες οι δημοτικοί και διαμερισματικοί σύμβουλοι της παράταξης «Θεσσαλονίκη Τώρα», τονίζοντας πως σε καμία περίπτωση δε θα συνεργαστούν με αυτούς που με την πολιτική τους μετέτρεψαν την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε αναπόσπαστο κομμάτι του κρατικού μηχανισμού και εφαρμογής της αντιλαϊκής πολιτικής της εκάστοτε κυβέρνησης.

Η παράταξη του ΠΑΣΟΚ «Θεσσαλονίκη ανθρώπινη πόλη» και ο επικεφαλής της Σπύρος Βούγιας, με επιστολή που έστειλε στην παράταξη «Θεσσαλονίκη Τώρα» καλεί σε διάλογο με στόχο να ανατραπεί «το ιδιόμορφο πολιτικό σύστημα με καθεστωτικά χαρακτηριστικά που έχει παγιωθεί τα τελευταία 20 χρόνια στο Δήμο Θεσσαλονίκης και έχει οδηγήσει την πόλη σε πλήρες αδιέξοδο». Ουσιαστικά καλεί σε συνεργασία των παρατάξεων της αντιπολίτευσης με στόχο να σπάσει η κυριαρχία της ΝΔ στο Δήμο Θεσσαλονίκης.

Μέσα από συνέντευξη Τύπου που έδωσαν χτες οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Αγάπιος Σαχίνης, Χρυσούλα Γιαταγάνα, Γιάννης Μπουτάρης και οι εκλεγμένοι Διαμερισματικοί Σύμβουλοι της παράταξης «Θεσσαλονίκη Τώρα», ξεκαθάρισαν: «Σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να συμμετέχουμε σε "διαλόγους προεκλογικού πρωτοκόλλου" που επιχειρούν να απαλλάξουν των ευθυνών τους εκείνους που από τη θέση της αντιπολίτευσης του Δήμου ή της κυβερνητικής εξουσίας δημιούργησαν, συντήρησαν και όξυναν τα προβλήματα του λαού και των εργαζομένων της πόλης ή της χώρας μας γενικότερα, και ταυτόχρονα επιχειρούν τη διαμόρφωση ψευδεπίγραφων επιχειρημάτων στην κοινή γνώμη για τις αιτίες ύπαρξης των προβλημάτων».

Μάλιστα, μίλησαν για πολιτική υποκρισία της παράταξης του ΠΑΣΟΚ, αφού όπως θύμισαν για δύο χρόνια από κοινού με τους «καθεστωτικούς», δηλαδή της ΝΔ, συναποφάσισαν και συνδιαμόρφωσαν κοινά προεδρεία σε Δημοτικό και Διαμερισματικά Συμβούλια, επί δύο χρόνια συμφώνησαν στα βασικά ζητήματα της πολιτικής της Διοίκησης του Δήμου! Μάλιστα, σημείωσαν πως η επιστολή της παράταξης του ΠΑΣΟΚ προκαλεί πολιτικά αφού «επιχειρεί να απαλλάξει από τις ευθύνες τους, όσους κυβέρνησαν και κυβερνούν τη χώρα».

Ο Αγάπιος Σαχίνης σημείωσε πως η «Θεσσαλονίκη Τώρα» παλεύει για την αλλαγή διοίκησης στο δήμο διεκδικώντας την αλλαγή της πολιτικής του και όχι μόνο των διαχειριστών. «Εχουμε θέσεις, πρόγραμμα και προχωράμε. Το χέρι μας είναι απλωμένο σε κάθε πολίτη και καλούμε το λαό της Θεσσαλονίκης να στηρίξει την προσπάθεια της παράταξης που από την πρώτη στιγμή αντιπάλεψε και συνεχίζει να αντιστέκεται στην πολιτική φοροεπιδρομής, στην ανταποδοτική λειτουργία της Αυτοδιοίκησης, στις ιδιωτικοποιήσεις των υπηρεσιών του δήμου, στην επιβολή ελαστικών εργασιακών σχέσεων, και συνολικά στην αντεργατική - αντιλαϊκή επίθεση που από κοινού ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ υλοποιούν και μέσα από τη Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ