Σάββατο 14 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΘΕΜΕΛΙΟΔΟΜΗ ΑΤΕ»
Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι

Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε το ΚΚΕ

Απλήρωτοι παραμένουν οι δεκάδες εργαζόμενοι στα εργοτάξια της Τεχνικής - Κατασκευαστικής εταιρίας «ΘΕΜΕΛΙΟΔΟΜΗ ΑΤΕ» και τις θυγατρικές της στη Θεσσαλονίκη για περισσότερους από έξι μήνες. Το θέμα φέρνουν με Ερώτησή τους στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης και Γιώργος Χουρμουζιάδης.

Οπως αναφέρεται στην Ερώτηση, και σε δεκάδες άλλα έργα της εταιρίας σ' όλη την Ελλάδα (Γιάννενα, Πάτρα, Κόρινθο, Κάλυμνο, κλπ.), οι εργαζόμενοι εξακολουθούν να παραμένουν απλήρωτοι για μεγάλο διάστημα. Τα περισσότερα από τα έργα που έχει αναλάβει η εταιρία (αυτόνομα ή μέσω θυγατρικών εταιριών ή μέσω κοινοπραξιών) έχουν σταματήσει και οι εργαζόμενοι παραμένουν για μήνες σε οικονομική δυσπραγία και εργασιακή εκκρεμότητα.

Υπογραμμίζεται επίσης ότι η εταιρία, για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους προφασίζεται καθυστέρηση πληρωμών από το Δημόσιο (Ολυμπιακά έργα κλπ.), ενώ εκατοντάδες θέσεις εργασίας έχουν ήδη χαθεί και κινδυνεύουν και πολλές άλλες.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τους υπουργούς Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, ΠΕΧΩΔΕ και Πολιτισμού: «Ποια μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας των εργαζομένων και την εξόφληση των δεδουλευμένων τους; Οφείλονται και πόσα χρήματα από φορείς του Δημοσίου στην εταιρία και αν ναι ποιος ο λόγος της καθυστέρησης καταβολής τους;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ